avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Doresc sa cumpăr un imobil care figurează ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Doresc sa cumpăr un imobil care figurează ca si ...

Buna ziua. Doresc sa cumpăr un imobil care figurează ca si lacas de cult într-un sat. Va rog sa imi spuneti ce documente o sa fie necesare si aproximativ ce costuri ar fi pt schimbarea destinației imobilului în Casă de locuit. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Greeneyes01 , utilizator 15:24, 5 Februarie 2021
Fiind locas de cult trebuie sa aveti aprobarea vanzarii de la forul superior. BOR sau episcopie. Nu ati mentionat ce cult. Aceste proprietati au un regim special si necesita anumite aprobari pentru vanzare. Pentru schimbare destinatie, primaria da pe baza unui certificat de urbanism si eventual proiect de arhitectura daca modificati structura, interioare, etc. Costurile se raporteaza la onorariu arhitect si normal la ce veti dori sa renovati sau sa construiti.
Este o casa a Martorilor lui Iehova, din localitatea de domiciliu. Practic inainte fusese tot casa de locuit si a fost inscrisa ca si lacas de cult de catre ei. Nu are alte sarcini. Dar ma interesa sa nu fie ceva tace mari pentru aceasta trecere. Si fiind cumpărată de la o organizație nu stiu daca eu ca si cumpărător trebuie sa plătesc Tva.
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
AAdriana1987, utilizator
Trebuie studiat mai bine regimul juridic al locuintei. Organizatia Religioasa Martorii lui Iehova este un cult religios recunoscut in mod oficial care functioneaza pe baza unui statut pe care il puteti consulta aici: [ link extern ]
Daca locuinta in cauza nu a avut doar schimbata destinatia ci a intrat efectiv in patrimoniul Organizatiei, cu titlul de locas de cult, locuinta de cult sau casa de misionari, statutul precizeaza ca:
"Art. 77. - Înstrăinarea unui bun din patrimoniul Organizaţiei se poate face numai pe baza unei hotărâri adoptate de Comitetul executiv. În vederea semnării actului de înstrăinare, Organizaţia va emite şi o împuternicire, semnată de unul dintre membrii Comitetului executiv. Persoana împuternicită să reprezinte Organizaţia va semna actul de înstrăinare, fără obligaţia de a aplica ştampila Organizaţiei."


MihailZC a scris:

As avea nevoie sa vb cu Dvs in privat daca se poate dar nu pot da mesaj. Aveti un mail va rog?




Sigur, dar nu doresc sa il postez in mod public. Daca imi dati o adresa de email am sa va scriu eu.

Alte discuții în legătură

Impozit/scutire resedinta parohiala sludovic sludovic Buna ziua, avand in vedere urmatoarele: ART. 456 - Scutiri (1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: d) clădirile care, prin destinație, ... (vezi toată discuția)
Biserica se supune legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? OrasulLiber OrasulLiber Biserica se supune Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public? Art. 2 din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile ... (vezi toată discuția)
Zile libere alte culte religioase vali121m vali121m Buna ziua, Reiau un subiect pe care in mod sigur s-a mai dezbatut insa am nevoie de un update, mai exact speta ar fi urmatoarea: - un angajat de o alta ... (vezi toată discuția)