avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ...

diferenta contor,
Buna ziua,
la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga canalizare un metru...deci, platesc doi mc in plus...calculand pt.toata scara sunt 9 mc ceea ce e de necrezut....unde ma pot adresa sa nu mai platesc in plus.....pt.ce mai am apometru daca mi se cere mai mult? am apelat la furnizorul de apa dar nu am rezolvat nimic...ajutati-ma va rog..multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:48, 18 Februarie 2021
La cei din conducerea asociatiei ati incercat ?
Articolul 28
(1)Proprietarii din condominiu au dreptul sa fie informati in legatura cu toate aspectele ce privesc activitatea asociatiei, sa solicite in scris si sa primeasca copii dupa orice document al acesteia. Proprietarii care solicita copii dupa documentele asociatiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2)In vederea bunei informari a proprietarilor, asociatia de proprietari amplaseaza la loc vizibil un avizier la care sunt afisate documente, in conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3)Proprietarii din condominii au dreptul sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si, dupa caz, sa o conteste in scris in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata. Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda, in scris, la contestatie in termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4)In cazul in care presedintele sau administratorul nu ia toate masurile necesare in scopul facilitarii accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociatiei de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv si cenzorul/comisia de cenzori. In situatia nesolutionarii sau a solutionarii necorespunzatoare a solicitarilor notificate in termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevazute la art. 10.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2021
latka, moderator
nu avem asocistie la bloc...am scris plangerea in cont propriu.....sm specificat ca sunt de acord sa vina in control sau cel puton la trei luni sa citeasca ei contoaele...eu am apomentru pt.ce? sa platesc mai mult de cat consum? chiar nu e nici o cale sa se rezolve? plus ca au credcut pretul la apa cu 25% fara sa fim anuntati....
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Neavind contract individual, factura se calculeaza dupa contorul de bransament, de la intrarea in bloc (sau scara). Toti proprietarii declara un consum lunar. Diferenta dintre consumul aratat de apometrul de bransament, care e cel oficial si suma consumurilor declarate individual trebuie platita de toti proprietarii.
Aceasta diferenta poate rezulta si din pierderi, pe traseul de la intrarea in bloc si apartamente, sau din alte cauze.
Dupa dvs., cine si cum ar trebui sa plateasca acea diferenta ?

Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
latka, moderator
Dupa mine, cine nu declara tot sa suporte.......de ce nu vin sa verifice? Ei nu vin sa citeasca apoetrele.....deci, de unde baga diferenta? eu le transmit online..... sau sa scoata contoarele afara....teava e datoria lor zic eu ce e in afara aprtam,entului.........in apartament e a mea......ca la cureent si gaz....
am uitat sa zic ca pana luna trecuta bagau taxa citire apometru desi nu veneau....nu era mare taxa dar nu era corect......in urma mai mutor reclamatii din partea cetatenilor au scos taxa..

Alte discuții în legătură

Buna seara, de 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe ... CostinelStoicea CostinelStoicea Buna seara, De 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe care am sesizat-o de curând: un consum suplimentar destul de mare pe scara: în jur de 20-25 MC, ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie - diferențe mari între apometrul de scară și suma indecșilor din apartamente elvirazaharia elvirazaharia Buna ziua! Locuiesc intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari de bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: la citirea apometrului de scara (cu 19 ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)