avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa tragă ...

Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa tragă angajații la răspundere pentru furtul din magazin de către persoane straine ? Un magazin care vinde haine și este supravegheat video de mai multe camere de securitate,2 angajații pe tura,trafic intens de persoane în magazin ,când 1 angajat e în pauza de masa ,la baie etc ,pe magazin ramane 1 singur angajat care încasează iar pe.magazin clienții sunt supravegheați de camerele de securitate pe care tot angajații din magazinul respectiv le vizionează doar.Si în timp ce acel unic angajat care e pe magazin,încasează,pe magazin se fura.E normal ca angajatul acela sa fie tras la răspundere pentru furturi/lipsuri ?Menționez ca deși camerele video înregistrează persoanele care fura ,angajatorul nu duce înregistrările la politie și nu ia masurile legale necesare
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
Chiva53, utilizator
Cel mai recent răspuns: KMK , utilizator 08:53, 19 Februarie 2021
Sesizeaza , in scris, cineva angajatorul ca se fura ?

Nu sesizează nimeni, ar trebui managera sa o facă ....Când se face inventarul si ies lipsuri ,acele lipsuri sunt puse în carca angajatilor din acel magazin.Asa se întâmplă mereu,si este învinuit angajatul ca n a observat cand s a furat.
Cornel Vasile a scris:

Sesizeaza , in scris, cineva angajatorul ca se fura ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cum puteti deduce din raspunsul dlui Cornel Vasile, trebuie sa-l anuntati in scris pe angajator (cu scrisoare cu confirmare de primire sau cu nr de inregistrare primit ) ca se fura. Astfel el va fi nevoit sa faca demersuri in acest sens. In cazul in care continua sa scada lipsurile de la angajati, puteti sa va aparati. Mai mult, el nu poate scade nimic din salariul Dvs fara a avea o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Cred ca ar ajuta pt. viitor sa salvati imaginile in care se vede furtul. Le filmati cu telefonul daca nu le puteti descarca.
Am avut un caz identic. Politia a concluzionat ca furtul s-a produs si din neglijenta angajatilor. Daca nu face fata un singur angajat, sesizati in scris angajatorul si solicitati suplimentarea personalului. Daca nu face nimic mai bine va cautati alt loc de munca. Si nu inregistrati nimic cu telefonul. Incalcati GDPR deoarece nu sunteti dvs.operatorul datelor cu caracter personal si prin inregistrarea lor le prelucrati ilegitim. Sesizati Politia si ei vor cere inregistrarile de la angajator.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2021
nane406, utilizator

Alte discuții în legătură

Sa accept sau nu constrangerile angajatorului? buburuza 29 buburuza 29 buna seara, am nevoie de un sfat de la un avocat specializat in litigii de munca. Pentru cei care imi cunosc problemele , nici pana azi nu mi-am incasat ... (vezi toată discuția)
Contractul de ordine interioara ce valoare are in cazul imputarilor din salariu buburuza 29 buburuza 29 buna ziua as dorii sa stiu ce valoare are contractul de ordine interioara in cazul unor imputari din salariu. firma la care lucrez ma ameninta ca imi retine ... (vezi toată discuția)
Furt bicicleta, politia incapabila elizatutuianu elizatutuianu Buna ziua, Acum o luna si jumatate mi s-a furat bicicleta de la rastelul unui mall, supravegheat video. Am depus la politie o sesizare de furt in care am ... (vezi toată discuția)