avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absent nemotivat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absent nemotivat

daca un salariat prezinta certificat de concediu medical si angajatorul le refuza la plata, pe perioada concediului medical cum va fi pontat acest salariat? absent motivat sau nemotivat? ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: mlan , utilizator 18:12, 21 August 2006
eu cred ca in primul rind ar trebui sa aflam de ce angajatorul refuza plata acestui concediu medical. nu a fost adus certificatul medical la timp? nu a fost eliberat corect? altfel, nu cred ca angajatorul ar fi indreptatit sa refuze plata concediului medical. in definitiv nu angajatorul plateste concediul, ci asigurarile sociale
in lipsa altor precizari sunt total de acord cu prmul raspuns. Este un abuz din partea angajatorului de a nu accepta un certificat medical perfect valabil! Atata timp cat actul este valabil absenta nu poate fi decat motivata!
multumesc pentru raspunsuri; credeti ca se poate actiona in judecata respectivul angajator?
sigur ca da! am aratat ce prevede legea referitor la salariul de merit! se acorda in anumite conditii si se ridica anumite conditii numai prin adresa scrisa cu justificarea ridicarii SM inainte de termen (1 an). Atata timp cat nu s-a respectat legislatia , nu trebuie remediata situatia?
sigur ca da! n-am aflat care a fost motivatia refuzului!

Alte discuții în legătură

Concediu de boala zsoli71 zsoli71 Buna ziua. Lucrez la Finante si astazi am primit o adresa de la Anaf, incepand cu luna octombrie 2009 nu mai deconteaza concediul de boala. Asa este formulat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical fllorina fllorina Buna seara! Am si eu o intrebare. Daca am doua luni si cateva zile la ultimul job imi pot lua cateva zile de concediu medical? Am dureri cumplite de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Laura_89 Laura_89 Buna ziua, Sunt insarcinata in 25 de saptamani. Am inteles ca se poate acorda concediu prenatal incepand cu saptamana 28. Am epuizat concediul de odihna si ... (vezi toată discuția)