avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA amenajare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA amenajare teren

Buna ziua,
o societate detine o cladire si teren aferent din anul 2003.In cursul anilor 2012 si 2015 au fost efectuate amenajari de terenuri, evidentiate in contab.in contul 2112 Amenajari de terenuri , amortizare 10 ani.In martie 2021 soc.vinde caldirea si terenul aferent scutit de TVA conf.art.292 alin 2 lit.f din cod fiscal. Intrebarea este daca pentru amenjarea de teren perioada de ajustare a TVA este de 5 sau de 20 ani? (Cladirea si terenul aferent nu mai intra in discutie, fiind cumparata inainte de aderare, perioada de ajustare este de 5 ani.)
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Amortizarea amenajarilor de terenuri Emilia Tofan Emilia Tofan Buna ziua, Cazul meu este urmatorul: In anul 2008 se achizitioneaza prin contract vanzare - cumparare un teren. In acest contract se mentioneaza ca valoarea ... (vezi toată discuția)
Vanzare locuinta construita pe firma teodorescu_mgv@yahoo.com teodorescu_mgv@yahoo.com Buna ziua, am o societate (SRL) care a achizitionat un teren pe care a construit o casa, toate cheltuielile fiind suportate din societate, in luna aprilie au ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare cladiri el masri elena el masri elena Am vandut o cladire cu teren aferent (acelasi numar cadastral , valoarea terenului din contabilitate mai mica decat valoarea cladirii) fara tva in septembrie ... (vezi toată discuția)