avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicitare certificat de deces in temeiul unei procuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicitare certificat de deces in temeiul unei procuri

Buna ziua,

In urma cu cateva saptamani prietena mea m-a imputernicit printr-o procura "sa o reprezint la biroul notarial competent si sa efectuez toate formalitatile necesare in vederea dezbaterii succesorale".

Pe numele bunicului ei, care este decedat (la fel si parintii), sunt niste terenuri pentru care trebuie sa incepem dezbaterea. Inca nu am ajuns la notar, dar presupun ca o sa avem nevoie si de certificatul de decess al bunicilor ei si, prin urmare, am mers la primarie pentru a solicita certificatul de deces.

Problema este ca desi au identificat certificatul de deces in registru, mi s-a comunicat ca eu nu am drepturi sa ridic acte de la starea civila. Totusi, in procura este trecut urmatorul paragraf: "[...] mandatarul meu va procura si prezenta toate actele necesare pentru dezbaterea succesorala, va obtine de la primaria competenta-serviciul taxe si impozite, certificatul de atestare fiscala, va face dovada componentei masei succesorale si a calitatii mele de succesor legal, va formula cererile si declaratiile necesare, va prezenta si va depune actele ce-i vor fi solicitate [...]".

Prin fraza "mandatarul meu va procura si prezenta toate actele necesare pentru dezbaterea succesorala" nu inseamna ca pot solicita orice act imi va fi necesar?
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
IlieBC, utilizator
Cel mai recent răspuns: IlieBC , utilizator 14:18, 22 Aprilie 2021
Nu.
Pentru ridicarea actelor de la primarie, va trebuie o procura in care sa fie mentionat exact activitatea.
Dar procurarea actelor necesare ce imi permite sa fac?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Nu.
Pentru ridicarea actelor de la primarie, va trebuie o procura in care sa fie mentionat exact activitatea.

"sa o reprezint la biroul notarial competent si sa efectuez toate formalitatile necesare in vederea dezbaterii succesorale".

Dupa care defunct?
Pentru mama ei, dar bunicii mai aveau niste terenuri pe care mama ei nu le-a dezbatut si atunci va trebui sa facem dezbaterea si pentru proprietatile bunicilor.

raluk0207 a scris:

"sa o reprezint la biroul notarial competent si sa efectuez toate formalitatile necesare in vederea dezbaterii succesorale".

Dupa care defunct?

Atunci este cu totul altceva. Sunt alte succesiuni distincte.
Mandatul dvs este unul special, si dupa cum este mentionat in procura, imputernicirea se refera la toate operatiunile necesare dezbaterii succesiunii mamei dvs. Nu si a bunicilor.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune. demersuri necesare. danutza2000 danutza2000 Buna seara, Va rog daca ma puteti ajuta:in legatura cu o mostenire,suntem 3 surori, mama a decedat si nu a fost dezbatuta succesiunea dupa tatal mamei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire maria tofan maria tofan Suntem doua surori si mama (tata fiind decedat). Sora mea este stabilita in Italia si are nevoie sa-i trimit de aici din tara un model de IMPUTERNICIRE astfel ... (vezi toată discuția)
Succesiune Lacd Lacd 5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)