avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Evacuare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Evacuare firma

Va rog frumos sa-mi dati un sfat.
In timpul casatoriei am infiintat, inpreuna cu sotia mea, o firma iar sediul social este declarat si acum in apartamentul care i-a ramas ei. Ea este angajata in firma, nu mai este asociat si nu mai are parti sociale. Intrebarea mea este, daca acum vrea sa-si scoata cartea de munca din firma si vrea sa faca si evacuarea firmei prin Judecatorie (pentru ca eu nu sunt de acord) poate sa o obtina? Ca administrator si asociat unic am vreo sansa sa castig prin proces o camera din apartament pentru firma? Faptul ca sediul social este in acel apartament ii confera vreun drept firmei? Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Dan Popescu , utilizator 20:16, 6 Ianuarie 2010
Societatea nu are decat drepturile decurgand din contractul incheiat cu proprietarul, indiferent cine este acest proprietar. Faptul ca v-a fost sotie, ca a fost asociat este irelevant. Ce contract are societatea? Inchiriere, comodat? Pe ce termen? Ce scrie la incetare?
Va multumesc pentru raspuns.
Nu avem nici un fel de contract, nu am avut nici in timpoul casatoriei nici dupa divort. Durata sediului este trecuta pe un certificat constatator ca fiind nelimitata. Acest certificat a fost eliberat dupa modificarea statului societatii prin trecerea intregului capital social la mine. La infiintare a fost trecut sediul in apartament dar nu s-a facut nimic altceva, nici un contract.
Dan Popescu a scris:
La infiintare a fost trecut sediul in apartament dar nu s-a facut nimic altceva, nici un contract.

Ma tem ca asa ceva nu e posibil. Trebuie sa fi avut un titlu pentru sediul respectiv, altfel nu v-ar fi fost inregistrata societatea. Poate ati facut un act pe care l-ati pus doar in dosarul de inmatriculare, dar trebuie sa fi fost ceva. Puteti verifica la registrul comertului, au toate actele depuse de-a lungul existentei societatii, asta daca nu va amintiti intre timp.

In tot cazul, problema e urmatoarea: cu siguranta nu aveti contract de inchiriere pentru ca in acel caz ati fi platit chirie, deci ramane comodatul. Contractul de comodat, daca are termen, nu poate fi incetat unilateral foarte usor, insa daca nu are termen, ma tem ca proprietarul (comodantul) poate la un moment dat sa isi vrea bunul inapoi. Daca acesta este cazul (si asa pare), atunci societatea dvs nu are posibilitatea de a se impotrivi, deoarece stabilirea sediului nu ii da vreun drept special. E ca o persoana luata in spatiu, careia i se cere sa plece.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Va multumesc rentru raspuns. Voi incerca sa aflu despre contract, daca spuneti ca altfel nu se poate, la registrul comertului. Sarut mana, o seara buna.
Cu placere. Veti avea de depus un formular completat la registrul comertului.

Alte discuții în legătură

Sediul social fara consimtamantul proprietarilor ContSters132225 ContSters132225 Am infiintat in 2005 un S.R.L. cu o asociata care, in paranteza fie spus, s-a dovedit mai tarziu ca fiind amanta sotului meu.In imprejurarile de atunci , in ... (vezi toată discuția)
Sediu societate PricopRamona PricopRamona Este posibil ca o noua societate sa aiba sediul intr-un apartament cu o camera chiar daca mai exista o societate inactiva cu sediul la aceeasi adresa? Sau ... (vezi toată discuția)
Comodat sau inchiriere Badger Badger Daca la infintarea SC spatiul a fost pus la dispozitie SC printr-un contract de comodat, pt ca aceiasi SC sa se treca de la comodat la inchiriere in acelasi ... (vezi toată discuția)