avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Va solicit sfatul in urmatoarea situatie. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Va solicit sfatul in urmatoarea situatie. In data ...

Buna ziua,

Va solicit sfatul in urmatoarea situatie. In data de 10.06.2021, am fost informata de catre banca prin care incasez salariul despre infiintarea unei popriri in valoare de 5200 ron de catre ANAF sector 5. De la aceasta institutie mi s-a spus numai ca este o imputare legata de indemnizatia de crestere copil. De la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala mi s-a spus ca institutia a trimis catre ANAF o adresa prin care se spunea ca am primit stimulent de insertie in valoare de 650 ron pe luna, insa timp de 8 luni apar ca nu as fi avut venituri (01.06.2017-31.01.2018). Le-am spus ca am avut venituri neintrerupt dupa reluarea activitatii si au confirmat in urma verificarii in sistemul intern, spunandu-mi ca vor face o cerere de anulare catre ANAF.
Cererea (Sistare masura executare silita) a fost facuta cu data de 14.06.2021, eu primind o copie a acesteia de la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala. Nu mi s-a spus in cat timp originalul ajunge la ANAF.
Va rog sa imi spuneti daca pot face o cerere scrisa la,ANAF de neexecutare a popririi, afland din discutiile cu banca ca aceste sistari de prelucreaza greu, in termen de o luna, timp in care eu nu am acces la salariul incasat pe card.
Din experienta de saptamana trecuta, informatiile date de ANAF sunt putine si este evidenta lipsa deschiderii catre o solutionare amiabila.
Singura informare pe care am primit-o privind infiintarea popririi a fost primita din partea bancii.
Daca sunt alti pasi de urmat in afara asteptarii ca poprirea sa fie ridicata inaintea de a se incasa suma imputata, va rog frumos sa imi spuneti.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2021
CrisIndi, utilizator

Alte discuții în legătură

Valoarea comisionului bancar AFANFANA AFANFANA ANAF trimite poprire pe cont la banca banca nu apuca sa retina decat suma de 12 ron ,atat ereau in cont la data respectiva ,intre timp achit datoria la ANAF si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lavinia82 lavinia82 Buna ziua, Din sept 2012 pana in mai 2014 am beneficiat de indemnizatie crestere copil. In iulie 2014 am primit o notificare de la ANPIS ca datorez o suma de ... (vezi toată discuția)
Instituire poprire denisimona denisimona Buna ziua, Am primit acum cateva minute un sms de la o banca (cred) in care si specifica: \"Stimate Client, s-a instituit poprire pentru ... (sunt niste ... (vezi toată discuția)