avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Drept penal Legea 118 din 2019 ref. registrul national ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Drept penal Legea 118 din 2019 ref. registrul national automat etc . Rog ...

Legea 118 din 2019 ref. registrul national automat etc .
Rog opinie referitoare la posibilitatea refuzului prelevarii de probe biologice , amprente , etc . Pe scurt am avut o condamnare pt. viol acum 40 ani , in 1981 . (3 ani) . Acum in 2021 sunt vizat de inscrierea in acest registru .De atunci nu am avut probleme cu legea , pot beneficia de un sfat util ? Multumesc MS
Cel mai recent răspuns: Bbymada , utilizator 19:36, 28 Ianuarie 2022
art. 11 alin. (7) Dacă persoana înscrisă în Registru nu se prezintă la sediul organului de poliție sau dacă refuză să se supună fotografierii, înregistrării dactiloscopice sau prelevării probelor biologice, va fi constrânsă la aceasta.

nu va incadrati pe nicio exceptie....nu stiu ca varsta aveti (ma refer la exceptia de la art 10 lit e)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 10 d din lege. .Au trecut 20 de ani de la data introducerii în Registru, dacă pedeapsa aplicată este de cel mult 5 ani; poate fi considerat discriminatoriu pentru cei care sunt acum inclusi acum in registru si nu beneficiaza de acelasi tratament Respectiv termenul de stergere /prescriptie de 20 ani . Se poate ataca la curtea constitutionala?
[ link extern ] /
aici spune ca se poate ataca la ccr
multumesc ,este o lege care e buna in esenta dar forma finala este o prostie sinistra.
dupa 35 de ani eu fiind si eu minor atunci 17 ani ,

- nu mai postați acel link, vă rog -
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2021
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Buna ziua , in legătura cu legea 118/2019 ... exista vreo cale ... Carolinaaa Carolinaaa Buna ziua , in legătura cu legea 118/2019 ... exista vreo cale de atac ? Au trecut 35 de ani de când am fost condamnat ,fără alte antecedente penale , ... (vezi toată discuția)
Buna, vin si eu cu o intrebare si gasirea unei soliti privind ... Andi Dosian Andi Dosian Buna, vin si eu cu o intrebare si gasirea unei soliti privind aceasta lege criminala Legea 118/2019 Registrul sex offenders si o lege foarte abigua prin care o ... (vezi toată discuția)