Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Legea 118 din 2019 ref. registrul national automat etc .
Rog opinie referitoare la posibilitatea refuzului prelevarii de probe biologice , amprente , etc . Pe scurt am avut o condamnare pt. viol acum 40 ani , in 1981 . (3 ani) . Acum in 2021 sunt vizat de inscrierea in acest registru .De atunci nu am avut probleme cu legea , pot beneficia de un sfat util ? Multumesc MS
art. 11 alin. (7) Dacă persoana înscrisă în Registru nu se prezintă la sediul organului de poliție sau dacă refuză să se supună fotografierii, înregistrării dactiloscopice sau prelevării probelor biologice, va fi constrânsă la aceasta.
nu va incadrati pe nicio exceptie....nu stiu ca varsta aveti (ma refer la exceptia de la art 10 lit e)
radutel
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Articolul 10 d din lege. .Au trecut 20 de ani de la data introducerii în Registru, dacă pedeapsa aplicată este de cel mult 5 ani; poate fi considerat discriminatoriu pentru cei care sunt acum inclusi acum in registru si nu beneficiaza de acelasi tratament Respectiv termenul de stergere /prescriptie de 20 ani . Se poate ataca la curtea constitutionala?