avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare dimineata la 4:30-5:00 si de foarte multe ori ma trezeste si pe mine. Suspectez ca in dormitor are doar o saltea/pat si isi tine telefonul pe podea. Cand ii suna alarmele parca ar fi pe noptiera mea si ma trezeste negresit. Blocul este vechi cu pereti si placa foarte subtiri. Daca nu ma trezesc alarmele, ma trezeste prin alte metode: tranteste usi, obiecte prin baie, muta diverse articole de mobila prin casa si asa mai departe. Intreaga chestiune dureaza undeva la 40 de min si apoi pleaca sa enerveze pe altii. Problema este ca imi perturba somnul si mereu sunt obosit la munca.

Unde ar trebui sa ma adresez si ce considerati ca ar fi probe pertinente: martorii sunt exclusi intrucat nu avem un al treilea cetatean in casa care sa confirme spusele noastre si ma indoiesc ca ceilalti vecini sunt deranjati, transferul de galagie fiind la nivelul planseului.

Am in plan sa antifonez planseul, intrucat cetateanul ignora orice discutie am avut cu el pe tema asta si imi perturba existenta si sanatatea mintala. Am sanse de castig daca il fau in judecata pentru recuperarea costurilor investitiei?

Multumesc
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
La bloc sunt inevitabile astfel de intamplari. Din pacate aceste probleme (in contextul celor prezentate) se rezolva amiabil. In instanta este dificil a proba culpa vecinului in producerea unor zgomote in mod intentionat pentru deranjul celorlalti vecini. Cunosc apropiati care stau la bloc si se confrunta cu aceleasi probleme cu vecinul de deasupra ba mai mult chiar si cu cei din lateral care obisnuiau sa asculte muzica in toiul noptii si au devenit mai zgomotosi dupa ce au fost anuntate organele de politie ptr ca nu respecatu intervalul orelor de liniste prevazut de lege.

S-au incercat si masuri de combatere a zgomotului provenit din afara imobilului iar Antifonarea nu rezolva problema daca nu este facuta si in imobilul unde se produc zgomote.
Amiabil se pare ca nu am ce rezolva. Individul este de-a dreptul perfid. La usa imi spune mii de scuze si dimineata urmatoare iar ma trezeste.
Am sa incerc totusi sa apelez politia locala, e strigator la cer sa nu te poti odihni in propria casa.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2021
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


Roken a scris:

Amiabil se pare ca nu am ce rezolva. Individul este de-a dreptul perfid. La usa imi spune mii de scuze si dimineata urmatoare iar ma trezeste.


Cred. Insa va spun ca este fara intentie. Ar fi pacat sa chemati politia caci zgomotele de deasupra se aud oricum datorita structurii blocului (chiar si pasii, mersul prin casa, cand trage scaunul ptr a se aseza la masa, etc)
Exclus sa fie fara intentie. I-am spus in mod expres ca telefonul lasat pe podea/parchet ma trezeste. Tot ce are de facut este sa il puna in pat si sa circule si el cu un pic de bagare de seama prin casa la ore din astea obscene, nu ca pe peron unde aruncam valizele stanga/dreapta.
Chiar daca ar fi fara intentie, in momentul in care ti se spune ca deranjezi, e asa greu sa iei cateva masuri minime? Ca doar nu se trezeste ala de sub tine la 5 dimineata ca i se pare amuzant.
Nu pot sa inteleg cum vi se pare ca un astfel de comportament ar trebui tolerat si nu admonestat.
Probabil nu are covoare sau mocheta pe jos si astfel se explica faptul ca se aude absolut tot.
Evident ca nu puteti sta in pasivitate. Trebuie sa existe intelegere din partea dansului sa ia masuri intr-un fel sau altul (fie isi mocheteaza camera sau pune covoare ) ori acorda mai multa atentie atentionarilor dv. In caz contrar, Politia poate interveni la sesizarile dv si aplica sanctiuni daca zgomotele se aud in intervalul orar prevazut de lege.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

Alte discuții în legătură

Zgomote în apartament Andreea Buta Andreea Buta Bună ziua am un bebe care doarme ziua 2 ore o data dimineața și o data după masa. Vecinul renovează și se aude și simte tot din păcate este și mai ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)