Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost amendat de politisti care au incalcat legea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost amendat de politisti care au incalcat legea mai grav decat mine

Dupa ce mi-a masurat viteza cu o masina fara insemnele politiei, in timp ce-mi se scria procesul verbal, masina cu radarul a intors peste linia continua (suprafata hasurata) ce despartea sensurile drumului european E85 . De ce mi-au dat ameanda ca nu respect viteza in localitate, dar nici politistii nu respecata regulile elementare in acelasi timp, acea manevra riscanta (filmata de mine) fiind mult mai grava decat faptul ca eu am depasit viteza in localitate intr-o zona o zona fara case si oameni? (Mentionez ca masina mea din jud PH a fost oprita in jud.Bacau. Mai era acolo oprit si un cetatean cu nr de Botosani. E clad ca nu poti sa mentii viteza de 50 ora pe distanta Ploiesti - Bacau ).
Cel mai recent răspuns: caudella , utilizator 11:14, 24 August 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul rutier nu prevede vreo conditionare de genul celei reclamata de dvs., pentru a putea stabili o sanctiune contraventionala. Prin urmare ati fost amendat legal.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hahaha , cum ar fi ca pe sensul celalalt sa se intample ceva grav iar masina politiei sa nu poata interveni ca nu are voie sa incalce linia continua ??? Chiar atata lucru nu va trece prin cap , ca politia are alte reguli decat cailalti participanti la trafic ? Pe ce lume traiti ???
Nu se întâmplase nimic grav în cazul de față , doar ca masina cu radarul a fost întoarsă pentru a fi parcata pe sensul celalalt și atat. Însă a aceasta intoarcere putea fi făcută regulamentar câțiva metri mai încolo (caci com. N. Bălcescu e mare și are multe străduțe pentru întoarcere.). Este umilitor pentru un cetățean sa i se aplice o amenda de 1300 lei, (adică un "mizilic" dpvd al unui polițist, dar nu și pentru cetățenii obisnuiti), și apoi, parca în sic, polițistul sa-l sfideze, încălcând nestingherit legea într-un mod mult mai grav, chiar în fata lui . Poate n-ați citit atent, dar aceasta masina cu radarul era o masina oarecare, un VW Passat alb, model 2003, nu avea girofaruri, niciun înscris al politiei, nimic, care să-i permită sa facă o manevra atât de periculoasa, fără sa pună în pericol viata altor participanți la trafic. Nu vad nimic de ras aici. Eu sunt șofer cu permis categ ABCDE, sofez din 1981, nu sunt un incepator și nu înghit abuzurile astea. Dar dacă noi romanii, radem ca niște fraieri când vedem neregulile politiei, atunci chiar ca ne meritam soarta.


SOS1000 a scris:

Hahaha , cum ar fi ca pe sensul celalalt sa se intample ceva grav iar masina politiei sa nu poata interveni ca nu are voie sa incalce linia continua ??? Chiar atata lucru nu va trece prin cap , ca politia are alte reguli decat cailalti participanti la trafic ? Pe ce lume traiti ???

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-a raspuns deja d-nul latka , ati fost amendat corect . Puteti incerca aici , dar nu stiu daca onorariul pe care trebuie sa-l platiti nu este mai mare decat amenda . [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
SOS1000, utilizator
Am contactat deja un avocat și într-adevăr, la un onorariu de minim 500 lei, nu se rentează efortul. Ramane sa fiu mai atent la vitezometru în aceasta zona "neagra" a tarii, aceasta zona a sărăciei, unde politia e hamesita după banii făcuți din amenzi. Dacă va uitați pe harta, șoseaua trece pe o distanta de doar vreo 200 m prin capătul satului Cleja, unde aproape ca nu exista case, este mai mult câmp deschis, e greu să-ti dai seama ca acolo este un sat. Limita de 50 km/h este mult exagerata, fiind o zona aproape nelocuita. Oare de ce pot merge de la Ploiesti la Brașov ori la București cu 70 km/h chiar prin localități foarte populate, dar mi se impune limita de 50 km/h pe o porțiune scurta cu câteva case razlete, în condițiile unui drum expres european? Este un abuz nejustificat din partea autorităților locale, o metoda de a pagubi șoferii fără niciun motivatie serioasa. De ce nu se construiesc niște pasarele pietonale cu banii din acele amenzi (ca sa nu mai vorbesc de autostrăzi...)?

SOS1000 a scris:

V-a raspuns deja d-nul latka , ati fost amendat corect . Puteti incerca aici , dar nu stiu daca onorariul pe care trebuie sa-l platiti nu este mai mare decat amenda . [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Radar amplasat in statia de autobuz adrianopolis adrianopolis astazi 1 iunie ma deplasam cu autoturismul personal in ploiesti .cu 100m plecasem de pe loc pe strada gageni din spre spitalul judetean spre centru am apucat ... (vezi toată discuția)
Cotestare viteza radar mobil Augutiny Augutiny Am fost oprit de un echipaj de Politie cu MCV si mi-au comunicat ca am fost detectat de aparatul radar. Am intrebat imediat care este limita de viteza in zona, ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)