avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere pe fracțiuni de normă
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere pe fracțiuni de normă

Angajații din învățământ care au norma completă împărțită în mai multe școli, unde beneficiază de deducere și la ce venituri se aplică deducerea? Codul fiscal prevede că beneficiază de deducere la locul unde se află funcția de bază. Deci unitatea care îți acordă deducerea este clară. Unele secretare din școlile unde ai ales funcția de bază, spun că pentru calcularea deducerii ele trebuie să ia în calcul și veniturile tale pe care le ai în celelalte școli.
Întrebarea este : la ce venituri se aplică deducerea? La veniturile pe care le ai în școala unde ai ales în scris să ai funcția de bază sau la toate veniturile pe care le ai în toate școlile unde ai norma. Menționez că la fiecare școală ai alt contract cu unitatea respectivă.
Părerea mea este că fiecare angajator trebuie să calculeze deducerea numai în baza veniturilor pe baza contractului din școala lor și nu au dreptul să ia în calcul și ce e pe alte contracte în alte școli. Unele secretare spun că ele sună la celelalte școli să afle ce brut ai. Păi dacă ai avea norma împărțită în 10 școli, deci 10 contracte, ce fac? Se sună în fiecare lună toate școlile între ele să afle ce brut are angajatul în toate școlile? Nu e absurd? Acestea justifică faptul că de fapt se consideră funcție de bază toate unitățile în care ai norma completă și nu acolo unde de fapt ai și dat o declarație în scris că alegi să ai funcția de bază în unitatea respectivă.
Argumentați vă rog părerea dvs și cu un cadru legal vă rog.

ART. 77 COD FISCAL - Deducere personală
Deducere personală
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile NUMAI PENTRU VENITURILE DIN SALARII LA LOCUL UNDE SE AFLĂ FUNCȚIA DE BAZĂ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2021
bizman, utilizator

Alte discuții în legătură

Deducere, contributii cim norma partiala dona77 dona77 Buna seara, Baza la care se aplica contributiile (+impozitul) datorate la stat pentru un CIM cu norma partiala este venitul brut corespunzator acelei norme ... (vezi toată discuția)
Deducerea personala in cazul mai multor contracte de munca in cursul lunii alina1989b alina1989b Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri in legatura cu urmatoarea situatie: presupunem ca o persoana are un contract de munca, dar omul dupa 11 ... (vezi toată discuția)
Un angajat din invatamant are 2 contracte cu timp partial. Cristea Mitica Cristea Mitica Un angajat din invatamant care are 2 contracte cu timp partial la 2 scoli, pt.a beneficia de deducere se ia in calcul doar la venitul brut realizat numai la ... (vezi toată discuția)