avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, In situația în care soțul este agresat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, In situația în care soțul este agresat fizic ...

Bună seara,
In situația în care soțul este agresat fizic de către soție, care ar fi cea mai potrivită soluție? Sigur, in afara unei riposte fizice, aceasta variantă este complet exclusă.
Soția are uneori un comportament foarte violent, inițial verbal, pornind de la cate un aspect însă se dezlănțuie amintind soțului de toate nereușitele anterioare, absolut orice, iar dacă soțul reacționează la admonestări este invitat să de-a în ea
De ex, o acțiune de cumpărături s-a transformat într-o scenă urâtă- soțul a luat bani pentru a cumpăra ceea ce ceruse soția însă respectivii bani, erau dintr-o suma care avea, ulterior se va constata, o alta destinație, achitarea unor cumpărături online, una dintre fiice a coborât sa plătească la curier însă lipsind suma respectivă, curierul a plecat, fiica așteptând afara, în frig, motiv care a determinat-o pe soție sa se dezlănțuie, agresiv verbal și fizic.
Cuplul locuiește în apartamentul moștenire a soțului, succesiunea este in dezbatere, soția insistă să îi facă soțul cedare evident după ce se va încheia succesiunea.
Parca nu e in regulă iar previziunile nu sunt cele mai fericite
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 16:18, 28 Septembrie 2021
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Emiterea unui ordin de protectie cu evacuarea sotiei din casa pe o durata de 6 luni de zile.
A doua varianta ar fi solicitarea desfacerii casatoriei.
Ar fi indicat ca sotul sa consulte un avocat inainte de a face orice demers.
Buna seara,
Varianta plecării pur și simplu a soțului, de acasă, în chirie, nu ar fi o alta variantă
Sunt doua gemene la mijloc, parca evacuarea lor ar fi ceva nedrept
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu va mai.puteti înțelege divorțul e singura soluție.Nu aveti ce sa i cedati si nici motiv,oricum o sa va moștenească impreuna cu fetele atunci când e cazul..
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
situatia e destul de simpla, daca nu va mai intelegeti, divortati si va trebui s aplece. fetele fiimd mari pot ramane si cu dvs, cine vorbeste de evacuarea lor ?
soția insistă să îi facă soțul cedare evident după ce se va încheia succesiunea.

ca ce gest ?
Sotia nu are ce sa va cedeze, bunul mostenit e al sotului. Poate sa cedeze din cheltuielile facute împreună pt renovarea locuintei. Dar asta tine de partaj, care poate dura si nu e musai pe repede inainte. Mai intai divortati. Evacuati sotia ca nu stiu zau cine poate rezista. Copiii pot ramane si la dvs pana la finalizarea divortului, apoi se va vedea cu cine.
Nu plecati din casa ca bun plecat ramaneti.
Va provoaca la a o agresa inapoi pt a avea dovezi la divort. Sau poate chiar are o problema cu dvs: nu va mai suporta.
Consultati un avocat, se vede clar ca nu stiti cum stau treburile si sunteti o victima sigura (bani, fete, mostenire etc).

Alte discuții în legătură

Evacuare sot violent ContSters199251 ContSters199251 Buna ziua! Vreau sa expun problema unei cunstinte care nu stie cum sa procedeze si are nevoie de ajutor. Doamna a divortat de curand de sotul plecat in ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)