avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. În cazul unui contract cu 40 ore pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. În cazul unui contract cu 40 ore pe săptămână, ...

Bună seara. În cazul unui contract cu 40 ore pe săptămână, full time practic, este legal ca angajatorul sa plătească doar orele facute de angajat? Mai exact, angajatul vine la program și este trimis acasă după 4 ore, 6 ore etc pentru ca nu mai exista activitate pentru acesta iar la finalul lunii se aduna doar 130-140 ore realizate. Angajatul este disponibil la program de 8 ore, orele nu se realizează datorita angajatorului. Este legal ca la finalul lunii angajatul sa primească salariul doar pt orele lucrare, de cele mai multe ori cu mult sub 160/168 în funcție de zilele lucrătoare??
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal, intrucat este c.i.m. cu durata normala si salariatul poate efectua ore suplimentare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este normal. Faceti plangere la ITM.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar daca angajatorul a incheiat contractul pentru 8 ore, inseamna ca angajatorul a apreciat ca exista sarcini care trebuie indeplinite in acest timp intreaga luna. Altfel incheia direct pentru 4 sau 6 ore. Cred ca nu este vina angajatului daca angajatorul nu se organizeaza eficient sa asigure front de lucru pentru 8 ore
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre care lege vorbiti dv?
Macar sa precizati ca emiteti o parere neavizata, dar eu zic ca cel mai bine ar fi sa lasati specialistii sa vorbeasca, nu mai derutati omul cu opinii personale, posibil subiective si in acest caz eronate.
Patronul respectiv incalca legea. Clar! Daca nu-i mai merge afacerea, are multiple solutii de epoca capitalista, dar LEGALE, nu trebuie sa incurce un om tinandu-l angajat la " ghici ce salariu vei primi luna asta? ".

aurtan a scris:

Daca omul nu produce nimic in cele 4 ore,de unde sa-i dea patronul bani??Sa faca un credit la banca?Aici nu-i ca la stat,unde este important sa vii la serviciu si iei salariul.Inca mai gandim ca in epoca socialista.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care se face o plangere la ITM, exista mari sanse fie sa fie obligata firma sa plateasca salariile neplatite, fie sa intre in insolventa, depinde de situatia concreta. In Romania reala, Abuzurile de acest tip au loc extrem de frecvent, patronatele formate din incompetenti nici nu te lasa sa mori, nici sa traiesti. Daca ar face reducere de personal, cine ar mai veni sa se angajeze la ei?

Alte discuții în legătură

Probleme cu programul de lucru ?i suspectarea salarizãrii incorecte a angajatului andreimorovan andreimorovan eu lucrez ca angajat pentru o firmă de pază privată.Realizez lunar 240-276 de ore la un program de 12/24 începând de azi. Întrebările mele ar ... (vezi toată discuția)
Romania de azi!!!! Kornelia Kornelia Buna ziua!! Sunt angajat la o firma unde, initial mi s-a spus ca se vor lucra unele sambete...mai exact una da si una nu...dar prima si a treia sambata din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna CristianMihai2018 CristianMihai2018 Buna seara. Eu lucrez la o firma de parfumuri impreuna cu o alta colega iar programul de lucru este in felul urmator : Luni eu Marti ea Miercuri eu Joi ... (vezi toată discuția)