avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara îmi puteți spune cum se calculează ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara îmi puteți spune cum se calculează vechimea daca ...

Buna seara îmi puteți spune cum se calculează vechimea daca faci voluntariat ? După număr de ore sau ca perioada ? Este specificat in lege un nr de ore?
Cel mai recent răspuns: mircea erica , utilizator 08:26, 14 Noiembrie 2021
Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

Voluntariatul nu constituie vechime în munca.
Buna seara ,in 2.11.2021s-a publicat in M.O.legea privind încadrarea asistenților cu gradul principal pe studii superioare ,in aceeași lege se spune ca se pot încadra și asistenții fără principal ?cred ca am citit in OUG nr45/2016 dispozițiile art. 207 din legea nr 95/2006–(1). Sau nu am înțeles eu bine legea?Multumesc!
De fapt ce va interesează sa aflați?


Cornel Vasile a scris:

De fapt ce va interesează sa aflați?

Daca pot fi încadrată pe studii superioare ,neavând gradul principal.Mulțumesc!
Incadrarea asistenților medicali absolvenți de studii sanitare postliceale sau superioare de scurtă durată într-o specializare de profil clinic care au dobândit gradul de principal și, ulterior, au absolvit studii superioare de asistent medical generalist sau de moașă, în funcția corespunzătoare studiilor superioare absolvite, în condițiile art. 207 alin. (2) și (3) din Legea nr. 95/2006, intervine de drept, nefiind condiționată de îndeplinirea altor cerințe pentru promovarea în funcție, respectiv de încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în buget, conform art. 31 alin. (8) din Legea-cadru nr. 153/2017 și de transformarea postului avut într-un post corespunzător studiilor superioare absolvite, în condițiile art. 10 din Anexa nr. II, Capitolul II din Legea-cadru nr. 153/2017 și ale art. 41 din Regulamentul-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286/2011.

Alte discuții în legătură

Decizia 59/2021 a iccj este aplicabilă şi asistentilor medicali ... marinela_v marinela_v Decizia 59/2021 a ICCJ este aplicabilă şi asistentilor medicali din cadrul unităţilor de asistenţă socială? (vezi toată discuția)
Promovarea pe criteriu de studii superioare in sanatate dannamaria dannamaria Care este cadrul legal de trecere de la grila de salarizare asistent medical studii medii la asistent medical studii superioare in urma obtinerii licentei daca ... (vezi toată discuția)
Un asistent medical generalist cu grad pricipal care lucraza ... dana manea dana manea Un asistent medical generalist cu grad pricipal care lucraza la statia de sterilizare poate fi ]ncadrat in functia de asistent medical cu studii superioare , ... (vezi toată discuția)