avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Frati mei au utilizat fara acordul meu buletinul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Frati mei au utilizat fara acordul meu buletinul meu intr un ...

tttFrati mei au utilizat fara acordul meu, buletinul meu intr un dosar de cadastru, iar aceast act cu siguranta a fost dat de notar. Notarul a dat actul meu de identitate fratiilor pentru al depune la dosar.ul de cadastru, dar eu nu l am inputernicit. Am dovezi ca eu nu eram de acord cu inmanarea buletinului fratiilor pentru a face cadastru. De fapt notarul care a dat copia buletinul fratiilor, a cam chefuit cu fratii.
Am depus o plangere la politie pentru acest lucru. Stiind faptul ca suntem frati, ce va face politia cu plangerea mea? Pot dovedi ca aceasta copie de buletin a vine de la notar.

Succesiunea noastra este cam greoaie, din cauza multor desacorduri. Am impresia ca incearca sa faca o inputernicire falsa cu noatarul. Se pot face acest lucru ? Am facut deja o inputernicire cu acest notar ca fratele sa faca actul de mostenire, in numele meu. In acest act este scris ca numai pentru acest lucru se poate face, dar ma intreb daca se poate modifica.sau Ce pot face ca notarul acesta sa numai poata faca acte in numele meu?
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
Bionpa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bionpa , utilizator 22:49, 9 Noiembrie 2021
Care e prejudiciul? Daca ati ramas mostenitor, documentatia cadastrala si intabularea va profita si dvs.
Daca se ajunge la lucruri de genul acesta si daca spun aceste lucruri, inseamna ca este o problema reala. In afara de acest lucru, fratele poate sa ia un credit in linie in numele meu, sau ca este un frate dragut, poate sa plateasca un hot si sa ii dea buletinul meu etc.... Prejudiciu este foarte mare. Va aduc aminte ca daca scrieti pe google Joaca Bine Mirel de exemplu,o sa gasiti in rezultate ca cartea lui de identitate a fost gasita la un hot care a fost inpuscat prin Italia. Credeti ca daca ar fi fost fratie, atunci mi as fi permis sa pun aceasta intrebare? Parerea mea este ca in momentul in care cineva pune o astfel de intrebare, atunci deja sunt indici ca totul poate degenera, iar in ceva timp vorbim de prejudiciu enorm.
Buletinul dumneavoastra dumneavoatra va apartine, iar daca nu dati procura unei persoane, iar aceasta il utilizeaza atunci este un prejudiciu. Ati auzit poate de inputerniciri frauduloase ? Mergem mai departe...
Daca eram in termeni buni, atunci mi ar fi facut placere acest lucru dar cand situatia este foarte complicata nu cred ca putem sa vorbim de intabulare, daca in ceva luni o sa fiu pe lista INTERPOLULUI ca am ucis pe cinava.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am facut deja o inputernicire cu acest notar ca fratele sa faca actul de mostenire, in numele meu.

ar trebui cercetat ce scrie mai exact in procura.
mie mi se pare ciudat ca il imputrniciti sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii si pt un mizilic de cadastru, nu.
Este una sa faci procura cuiva și alta sa îți fure cineva buletinul. Dar chiar și asa, persoana care îl folosește ar trebui sa aibă aceeași fizionomie.
Va reamintesc ca fratele dvs cel mai probabil deține un exemplar sau o copie a procurii pe care i-ati făcut-o, de unde ar putea foarte bine sa ia datele dvs.
Situațiile expuse de dvs sunt din sfera sf-ului. Din categoria "îți ia buletinul și îți vinde casa".
Șansele sa se întâmple asta sunt minime, spre 0. Orice banca/autoritate/instituție solicita procuri speciale pentru operațiunea respectiva și credeti-ma ca sunt citite cu foarte mare atenție.
Problema dvs e cu fratele, nu cu buletinul.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
raluk0207, utilizator
Aveti drepatate ca am facut o eroare atunci facand acest lucru,(se numeste incredere numai ca de cand facem acest act au fost alte lucruri care dovedesc ca am gresit) dar in nici un caz, nu am inputernicit notarul sa dea buletinul meu la frati. Problema este ca atunci am facut o inputernicire pentru sa mi se faca actul de mostenire, dar nu sa mi se utilizeze buletinul cum vrea domnul notar sau frati. La notar am facut un act sa se utilizeze intr un loc precis sau pentru ceva de exact, dar in nici un caz eu nu am dat actul meu de identitate ca frati sa faca ce doresc ei cu el. Ce garantie aveti dumneavoastra ca acest act va fi utilizat numai pentru cadastru?
Daca eu ma duc la notar sa fac ceva cu el, iar notarul isi permite sa dea actul acesta fratiilor fara ca eu sa dau o procura, atunci de ce mai ma duc la notar ? Deci parerea mea este ca meseria de notar numai are sens. Ce rost are o inputernicire atata timp cat notarul nu respecta contractul?

Alte discuții în legătură

Copii buletin vecini pentru cadastru gabriel1988 gabriel1988 Buna ziua, In urma unui testament detin 9 camere dintr-o casa de 16 camera plus un teren de cca 1000mp, iar alte 2 persoane detin celelalte 7 camere din ... (vezi toată discuția)
Imputernicire doar de la un mostenitor valabil pentru toti? Diana0703 Diana0703 Am facut un pre-contract pentru vanzarea unui teren care are 3 mostenitori. Fiecare mostenitor a facut pre-contract individual cu cumparatorul. In ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)