Buna ziua !
Mi s-a terminat un proces pentru conducere a unui autovehicul avand permisul suspendat , pedepasa la care am fost condamnat apare asa : " În temeiul art. 38 alin. 1 cu aplicarea art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte cele două pedepse, la pedeapsa de 6 luni închisoare adăugând o treime din cealaltă pedeapsă, în final inculpatul urmând să execute o pedeapsă de 8 luni închisoare. În baza art. 83 alin. 1 şi 3 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. " .
Din cate am inteles amanarea aplicarii pedepsei conform art 83 alin 1 nu se considera o condamnare definitiva , iar intrebarea mea este daca pot recupera permisul?
In hotarare nu se face referire la acest fapt , iar din cate am inteles fara o condamnare definitiva nu se anuleaza permisul.
Potrivit Codului rutier nu se va anula permisul de conducere, dar trebuie să fiți atent la eventualele obligații impuse de instanță prin dispunerea amânării aplicării pedepsei.
Multumesc pentru raspuns.
Instanta nu a adus referire la nici o restrictie cu privire la permis sau la conducerea de autovehicule ci doar obligatiile de prezentare la serviciul de Probatiune.