avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Achizitie cryptomonede in numele meu, pentru altcineva ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Achizitie cryptomonede in numele meu, pentru altcineva - legal?

Un prieten dispune de 5000 dolari si m-a rugat sa ii cumpar niste cryptomonede de acesti bani (eu avant conturi pe exchange-uri de cryptomonede pe numele meu).
Ulterior, doreste sa ii transfer aceste cryptomonede intr-un portofel digital de-al lui care nu necesite crearea unui cont (fara cont, nu poate sa cumpere singur cu bani reali, poate doar sa detina cryptomonede primite de la altii).

Intrebarea mea este: Ma afecteaza in vreun fel faptul ca incasez banii de la el in contul propriu? Trebuie sa justific in vreun fel provenienta? Eu mai am si un PFA la norma de venit, imi afecteaza in vreun fel activitatea aceasta incasare?
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2021
Catalin9871, utilizator

Alte discuții în legătură

Sursa investitii crypto xMihai222 xMihai222 Baiatul meu doreste sa investeasca criptomonede cateva mii de euro. Banii acestia ii are fizic, in casa, sunt bani \"la ciorap\", economisiti de el de-a lungul ... (vezi toată discuția)
Cryptomonede Gibilan Gibilan Buna ziua, Am o problema cu un \"exchanger\" de cryptomonede. Detin un cont de utilizator la Spectrocoin.com verificat si confirmat cu documente, deci eu sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca! ClydeS ClydeS Ma adresez cunoscatorilor cu urmatoarea speta : Am primit in contul unei banci o suma de bani care a si fost incasata . Mai am de primit niste bani ... (vezi toată discuția)