avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata si la multi ani 2022. Numele meu este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata si la multi ani 2022. Numele meu este Andrei Gabriel ...

Buna dimineata si la multi ani 2022.
Numele meu este Andrei Gabriel iar la inceputul anului 2021 am achitat in vederea achizitionarii unei garsoniere suma de 13750 euro reprezentand jumatate din valoarea garsonierei la acel moment. In promisiunra bilaterala de cumparare unde sunt trecuti aproximativ 35 mp utili. In decembrie am fost sa vad in ce stadiu se afla garsoniera si am cerut o schita iar din schita reies 28,81 mp. Inteleg ca 35 mp aptoximativi pot insemna 34 sau 36 mp , adica poate o marja de 3% dar totusi diferenta este mult mai mare. Am vb cu dezvoltatorul care mi-a spus ca daca nu sunt multumit imi poate returna avansul deoarece el vinde mai scump in momentul de fata, totusi eu nu vreau sa renunt la garsoniera si vreau doar sa platesc un pret corect. In antecontract termenul de finalizare este trecut Decembrie 2021 dar exista o clauza de 90 zile. Mentionez ca as mai avea de achitat jumatate din suma adica 13750 € la predarea garsonierei care sper ca va fi in Februarie .
Deoarece simt ca nu este corect ce se intampla va rog sa ma sfatuiti ce pot face cu acesti metri lipsa iar daca termenul de "aproximativ 35 mp utili" pot insemna pana aproape minus 6 metri patrati .
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: maconni , utilizator 12:54, 7 Ianuarie 2022
Buna ziua!

După încheierea contractului de vânzare cumpărare faci acțiune împotriva dezvoltatorului prin care ceri diferența de pret.

Nimic nu te împiedica sa faci acum. Cu toate acestea dacă faci acum el va denunță unilateral antecontractul și îți va restitui avansul.
Buna ziua. Mulțumesc pentru raspuns!. Sigur aveti dreptate, totusi pentru a fi sigur vreau sa intreb, daca fac vanzarea-cumpararea mai pot sa cer diferenta? Nu se va considera daca am semnat ca am acceptat contractul cu metri rezultati la final? Pana acum am semnat doar" Promisiune Bilaterala de Vanzare Cumparare" in care sunt trecuti "aproximativ" 35 mp. Nu as fi fost deranjat daca era o diferenta mai mica dar totusi este o diferenta de 6 mp care pentru o garsoniera imi pare o diferenta mare. Mai pot ataca contractul daca il semnez cand mi se va preda garsoniera?.
Va mulțumesc!
In contract scrie cati m cumpărați, ce sa cereti apoi?
Buna ziua. In contract scrie aproximativ 35 mp utili. In decembrie cand am cerut o schita mi-au prezentat o schita cu 28,8 mp . Cand am intrebat de ce este diferenta asa mare raspunsul a fost " daca nu imi convine imi pot da banii inapoi pentru ca la ora actuala ei vand cu mai mult". Am asteptat deja un an si ceva iar banii ( avansul de 50 %) nu ii vreau inapoi dar totusi diferenta asa mare de metri cat si raspunsul lor a fost deranjant.
Am uitat sa specific ca atunci cand am incheiat Promisiunea Bilaterală de Vanzare Cumpărare blocul era in stagiul de constructie cu termen de finalizare decembrie 2021 iar in această Promisiune Bilaterală de V-C sunt trecuti aproximativ 35 mp utili. In decembrie cand am trecut pe la bloc mi-au dat o schita din care reies 28.8 mp utili

Alte discuții în legătură

Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)
Teren mai puțin decât in acte Liviu staicu Liviu staicu Buna seara, am achiziționat un teren intravilan din acte rezulta 4350 mp iar din măsurători 3242 întrebarea mea diferența un este și cum a-și putea-o ... (vezi toată discuția)
Contract de rezervare versus contract de vanzare-cumparare apartament Ionelpatrut Ionelpatrut Buna seara! Va rog sa analizati si sa ma informati ce se poate face daca intre contractul de rezervare al unui apartament si cel de vanzare - cumparare au ... (vezi toată discuția)