avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Imi va scadea punctajul anual la calculul pensiei si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Imi va scadea punctajul anual la calculul pensiei si implicit pensia?

Guvernul a decis să acorde, în ultimele zile ale anului 2019 , niște facilități fiscale pentru perioada 2019-2028: scutirea plății contribuției la sănătate și a impozitului pe veniturile salariale, 21,25% contribuția la pensii (în loc de 25%) și contribuția asiguratorie de muncă de 0,3357% în loc de 2,25%. Pe fluturasul de salariu a scazut destul de mult contributia catre CAS. si salariul brutTinand cont ca ,calculul pensiei se face in functie de salariul brut inteleg ca imi va scadea punctajul anual la calculul pensiei si implicit pensia?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Modificarea salariului in constructii 2019 BiancaP09 BiancaP09 Buna ziua, Acum cu noua lege( Hg.114/2018) cei din domeniul constructiilor ( respectand codurile CAEN ) sunt scutiti de anumite taxe -impozit , CAS respectiv ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic constructii stare de urgenta octavmaura octavmaura Pentru somajul tehnic in situatia starii de urgenta in domeniul constructiilor se aplica facilitatile de constructii? (vezi toată discuția)
Privind facilitățile fiscale și salariul diferențiat din ... MihaiV31 MihaiV31 Privind facilitățile fiscale și salariul diferențiat din domeniul construcțiilor, pentru aceste faciilitati sa fie aplicate trebuie ca angajatorul sa ... (vezi toată discuția)