avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O asociatie de proprietari are conturile blocate. Isi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O asociatie de proprietari are conturile blocate. Isi deschide ...

O asociatie de proprietari are conturile blocate. Isi deschide un cont revolut (nu se stie pe ce nume), apoi solicita plata in acest cont. Se stie aceste conturi revolut, nu pot fi urmarite de ANAF. Este legal ca o asocietie (pers juridica) sa aiba conturi revolut?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:20, 25 Ianuarie 2022
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari detine obligatia legala sa detina un singur cont bancar
Asta stiu, dar problema e ca e un cont care nu poate fi urmarit de ANAF,Oare la asta s a referit Lg 196/2018.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia trebuie sa aiba un cont bancar, ori revolut nu este o institutie bancara, deci nu sunt indeplinite conditiile cerute de lege. Pe de alta parte, sa deschideti un cont revolut pe numele unei persoane fizice, este o aiureala, pentru ca facturile catre furnizori trebuie platite din contul asociatiei, in fine, apar mai multe chestiuni ilegale.
Asa cred si eu. Eu zic. ca este un risc sa platesti o factura ,intr un cont revolut,desi pe factura,este trecut acest cont. Care ar fi solutia de control?
Revolut este o banca in definitiv......deschis pe o persoana fizica o sa fie blocat la un moment dat si o sa-i ceara persoanei, dovada venitului(o sa apara o discrepanta intre veniturile lui si ce misca in contul revolut)

pare ceva fara control, dar stati linistiti ca banii care trec prin revolut sunt numarati bine

Alte discuții în legătură

este obligatoriu ca o asociatie de proprietari sa detina cel putin un cont bancar ? justitiara17 justitiara17 Buna ziua, Va adresez urmatoarele intrebari la care va rog respectuos sa imi raspundeti: 1) O asociatie de proprietari este OBLIGATA sa detina cel putin un ... (vezi toată discuția)
Alegere președinte/plată facturi cico2cico cico2cico Alegere președinte/plată facturi Vin cu câteva intrebări pentru asociație de proprietari : 1) Datorită faptului că ultimul președinte al asociației ... (vezi toată discuția)
Este normal ca un client sa refuze plata facturii doar pentru ... bruno123456 bruno123456 Este normal ca un client sa refuze plata facturi doar pentru ca banca este de tip FinTech si nu are sediu/subsidiara in Romania (asa cum are societatea care a ... (vezi toată discuția)