avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata concedii medicale initiale cu acelasi cod de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata concedii medicale initiale cu acelasi cod de diagnostic

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
o angajata mi-a prezentat 2 CM consecutive , cate 5 zile fiecare, cu acelasi cod de dignostic, ambele initiale, cu diferenta ca al doilea are si cod de urgenta si alt cod de indemnizatie (06).
Intrebarea este: daca sunt consecutive si au acelasi cod de diagnostic, al doilea nu trebuia sa fie in continuare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Rangu , utilizator 10:09, 8 Mai 2018
Buna ziua,
in mod normal, acelasi cod diagnostic inseamna continuare dar, dat fiind faptul ca s-a schimbat codul indemnizatiei, si este si urgenta, se poate considera initial.
Oricum, banuiesc ca, doctorul stie ce face, desi, din cunostintele mele, ar fi trebuit sa fie alt cod diagnostic. Puteti suna la Casa de Sanatate, sa cereti si acolo o parere.
Nu conteaza ca sunt pe acelasi cod de boala. In fond, boala poate nu a trecut de la o saptamana la alta.
Cel care are cod 06 (urgenta medico-chirurgicala) este probabil primul.
Se pare ca al doile CM este cu urgenta, ceea ce nu poate f justifcat f usor, decat dacaboala s-a agravat brusc si grav dupa prima spat de medical... :D

legea (normel la OUG 158) sp[une asa;

Art. 37. - (1) În situaţia în care unui asigurat i se acordă în aceeaşi lună două sau mai multe concedii medicale pentru afecţiuni diferite, fără întrerupere între ele, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se calculează şi se plăteşte separat, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.
(2) În situaţia în care unui asigurat i se acordă două sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fără întrerupere între ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005. În această situaţie, la calculul indemnizaţiilor pentru certificatele de concediu medical în continuare se menţine baza de calcul determinată pentru certificatul de concediu medical iniţial.

Eu as discuta situatia cu doctorul ori la Casa de sanatate, poate acesta confirma ca brusc acea boala a intrat intr-o faza care ar intra la categoria urgente... ceea ce a insemna ca doctorul nu a dat un tratament adecvat la inceputul imbolnavarii, cam asa cred eu...
Se poate sa nu fie nici un cod diaagnostic trecut pe certificat medical?
Certificatul medical trebuie completat corect, la toate rubricile. Trimiteti angajatul cu certificatul respectiv la medicul care l-a eliberat pentru corectie.

Alte discuții în legătură

Concediu medical Cristina Rangu Cristina Rangu Buna ziua...in luna aprilie am fost internata cateva zile in spital, însărcinată fiind si apoi, am primit concediu medical cu cod indemnizatie 01 diagnostic ... (vezi toată discuția)
Concediu medical comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Pentru luna august am un salariat cu 2 certificate de concediu medical, si anume: a). 02-05 august, initial, cod ind. 01, cod diag. 653 b). ... (vezi toată discuția)
Ajutor concediu medical rodia rodia Am urmatoarea situatie: In luna febr.2010 am avut un c.medical cu cod indemnizatie 06(urgenta chirurgicala). In luna martie am 2 concedii medicale pt.acelasi ... (vezi toată discuția)