avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ...

Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel imobil si noul proprietar inca nu a trecut contractele de utilitati pe numele lui. In momentul de fata la curent electric are de platit peste 1.800 RON. Daca el nu vrea sa plateasca facturile respective, va trebui eu sa platesc acele datorii?
Cel mai recent răspuns: denisaone , utilizator 18:33, 17 Decembrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Furnizorul de energie electrică are contract cu dumneavoastră,nu poate lua banii de la altcineva cu care nu are contract.Nu mai așteptați sa acumulați datorii ,încheiați contractul cât mai repede. Anunțați furnizorul pentru că este interesul dumneavoastră, cumpărătorul nu are nici un interes sa facă nimic nu are nici un contract semnat.Pentru recuperarea banilor încercați amiabil,dacă nu va înțelegeți ajungeți în instanță
Ultima modificare: Duminică, 13 Februarie 2022
mitabiciclista, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Până trece contractul pe numele lui cine plătește cei 1800 lei?Și penalitățile de întârziere?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
mitabiciclista, utilizator
In luna August factura de energie vine cu consumul lunii Iulie, este consumul dv, bănuiesc ca ați plătit o, restul in continuare plătește noul proprietar chiar daca nu a schimbat titularul de contract. Consumul de energie a mers in continuare, iar daca nu a locuit efectiv trebuie sa meargă la furnizorul de energie sa clarifice situația, poate s-a facturat lunar un consum estimativ. Dar chiar și asa ,după atâtea luni, este lipsa de interes al noului proprietar. Dv puteți face o sesizare la furnizorul de energie prin care sa arătați ca nu mai locuiti acolo și atașați o copie a contractului de vânzare-cumpărare.
La momentul in care ati vandut imobilul s-a consemnat intr-un document incheiat intre parti indexul contoarului la energie electrica? Ar fi fost bine sa se fi intamplat acest lucru.
Daca nu plateste nimeni consumul acela de energie electrica aferent sumei de 1800 lei, furnizorul cu siguranta va rezilia contractul si va actiona impotriva titularului de contract pentru recuperarea sumei datorate, deci impotriva dvs.
Cea mai buna solutie este ca noul proprietar sa transfere contractul de furnizare pe numele sau si sa plateasca energia consumata, de la data preluarii imobilului. Daca nu se intampla asa va trebui sa va angajati un avocat .
Chiar daca ati plati acea suma de bani, tot va trebuie un avocat cu ajutorul caruia sa-l chemati in judecata pe noul proprietar pentru ca instanta sa-l oblige sa transfere contractul si sa achite consumul de energie. sau sa formuleze alte actiuni necesare in apararea intereselor dvs..
Incercati sa-l determinati pe noul proprietar sa transfere contractul pe numele sau si sa achite debitul datorat furnizorului, explicandu-i ca daca il veti actiona in judecata va insemna pierdere de timp si bani iar dvs. veti castiga cu siguranta iar el va pierde mult mai mult.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare PetrachePetrutaAncuta PetrachePetrutaAncuta In data de 18.07.2014 am vandut un imobil unor concubini. In contractul de vanzare cumparare declar ca nu a fost scos din circuitul civil, nu exista niciun fel ... (vezi toată discuția)
Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Deconectat de la curent datorita neplatii facturilor de catre fostul proprietar tepsanu tepsanu Am cumparat recent un apartament iar fostul proprietar nu a platit facturile la curent electric din luna mai si prin urmare a fost deconectat pt neplata(astazi ... (vezi toată discuția)