avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare garsoniera din 2 surse de bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare garsoniera din 2 surse de bani

Buna ziua, as dori sa cumpăr o mica garsoniera dar pentru ca imi lipsește jumătate din suma fiica mea ( care este ccăsătorită )dorește sa ma ajute. Ea are un mic depozit constituit dinaintea căsătoriei, deci după cate stiu sunt doar banii ei. Cum ar trebui sa procedez ? Totuși doresc ca garsoniera sa fie pe numele meu.
Va mulțumesc
sa va dea banii daca doreste sa va ajute.
Da, dar sub ce forma , ca sa fie corect si legal, ca o donație sau ca un virament ? E vorba de aprox 10.000 euro
viramentul e forma prin care vi-i da.
dar pana la virament, trebuie sa stabiliti daca va da cadou- si asta presupune sa faceti un contract de donatie la notar sau va da imprumut si semnati un contract la notar
Dar daca din aplicație mi ar vira pur si simplu acești bani ar fi vreo problema , fara sa mai trec pe la notar si sa plătesc alte taxe ? increderea este maxima intre noi
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2022
Josephine2016, utilizator
folosiți metoda cu notarul; nu știți niciodată ce va rezerva viitorul. e bine sa aveți legea de partea dvs.

Alte discuții în legătură

Doresc să acord fiicei mele (casatorite) o sumă de bani (din ... adisor0812 adisor0812 Doresc să acord fiicei mele (casatorite) o sumă de bani (din vânzarea unei garsoniere) pentru achiziționarea unui apartament. Ce act ar trebui să fac ... (vezi toată discuția)
Donatie valy2008 valy2008 In urma cu cateva luni,din cauza mai multor neintelegeri ,sotia mea a hotarat sa divorteze de mine. vazand ca nu se schimba mai nimic in tot acest timp am fost ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)