avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... A treia zi de Paște este nelucrătoare sau doar zi ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

A treia zi de Paște este nelucrătoare sau doar zi liberă în învățământ?

Luna aprilie 2022 conform Codului Muncii are 19 zile lucrătoare (am scăzut fără Vinerea Mare și a doua zi de Paște). În contractul colectiv de muncă din învățământul preuniversitar și a treia zi de Paște este nelucrătoare.

art 28 alin 4 din CCM
”Sunt zile nelucrătoare:
- Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui
- prima, a doua și a treia zi de Paște.”

Întrebare. Salariul brut zilnic se află prin raportare la 19 sau la 18 zile în acest caz? Doresc o întrebare argumentată legal. Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2022
bizman, utilizator

Alte discuții în legătură

18 aprilie (a treia zi de paste ) madarasanemilia madarasanemilia In contractul colectiv de munca din invatamantul preuniversitar a treia zi de paste este declarata zi nelucratoare,fiind angajata ca personal nedidactic va rog ... (vezi toată discuția)
Zi libera vinerea mare Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna ziua Ziua libera de Vinerea mare se acorda pentru ortodoxi ? Ca asa e trecuta ca data , in 6 aprilie ? Si se mai acorda cele 2 zile libere ( prima si a ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale RalucaElena20 RalucaElena20 Buna ziua, As dori sa clarific aspectul legat de plaza zilelor de sarbatoare legala in mediul privat. Am un contract de munca pe durata nederminata, cu ... (vezi toată discuția)