In anul 2018 Curtea de Apel Bucuresti da o hotarire definitiva prin care obliga Primaria Mun. Bucuresti (P.M.B) sa emita dispozitie de primar prin care sa propuna acordarea de despagubiri prin puncte, pentru un imobil nationalizat, conform legii 10/2001. Deoarece P.M.B refuza si tergiverseaza continuu sa emita Dispozitia de primar, am demarat executarea silita a P.M.B pentru obligatia de a face (respectiv emiterea dispozitiei). Pe 12.07.2021, printr-o Incheiere definitiva, Judecatoria Sector 5 hotaraste ca Primaria trebuie sa plateasca 200 lei pe fiecare zi de intarziere, incepind cu data de 12.07.2021 si pina la data emiterii dispozitiei. Pe data de 17.01.2022 inregistrez o noua cerere la Judecatoria Sector 5 pentru fixarea de penalitati. Pe 16-03-2022 Primaria emite Dispozitia. Pe data de 03-05-2022 Judecatoria Sector 5 emite o Incheiere stupefianta la cererea de fixare a penalitatilor, si anume, respinge cererea ca "neintemeiata"!!! Respectiv ca Primaria nu ar mai trebui sa plateasca penalitati deloc, cind de fapt trebuie sa se fixeze suma prin numararea zilelor intre 12.07.2021 si 16-03-2022, apoi inmultirea cu 200 lei/zi.
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge actiunea ca neintemeiata. Obliga intimatul la plata catre petent a sumei de 20 de lei cheltuieli de judecata-taxa de timbru. Definitiva. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei azi, 03 05 2022.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 03.05.2022
Desi aceasta Incheiere din 03-05-2022 ar fi "definitiva", inteleg ca totusi ar mai putea fi atacata. Intrebarea mea este conform carei legi poate fi atacata si la ce instanta? La Tribunalul Bucuresti?
Cale de atac?
aurel2015
Am avut o plangere la judecatorie impotriva unei solutii de neurmarire/netrimitere in judecata, emisa de procurorul de caz si mentinuta de prim procuror, ... (vezi toată discuția)