avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire. O verisoara a murit si a lasat intreaga ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire. O verisoara a murit si a lasat intreaga avere la alte ...

Mostenire.
O verisoara a murit si a lasat intreaga avere la alte doua verisoare. Una din ele a formulat cerere de dezbatere succesiune la un cabinet notarial.
Nota: persoana decedata si pe care noi o mostenim nu are nici un fel de mostenitori directi: copii,parinti,decat pe noi.
La notariat ni s-a incheiat un certificat de mostenitor de calitate,pentru a debloca 2 procese incepute inaintea decesului si pe care le-am suspendat,urmand ca in baza CM de calitate sa le repun pe rol. Pana aici,totul frumos si corect procedural.
Numai ca o data cu cererea de dezbatere succesiune, a fost depusa si o cerere a unei terte persoane care pretinde o creanta baneasca pe motiv ca a facut unele lucrari de reparatii la casa ramasa mostenire.
Si ca sa fie mai clar,a depus si o expertiza evaluatorie din care rezulta creditul pe care sa il dam.
Intrebare: notarul,cand va incheia CM, va mentiona creditul solicitat? Ce valoare va consemna? Cea pe care a solicitat-o creditorul prin expertiza? Pai nu trebuia sa participam si noi la expertiza? Putem solicita notarului ca sa dispuna creditorului sa solicite banii pe cale civila,separata?
Deocamdata atat.
In functie de raspunsurile pe care sper ca le voi primi,s-ar putea sa mai formulez si altele.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri Elenpasca Elenpasca Cum pot intra in drepturile care imi revin dupa succesiunea facuta dupa moartea tatalui??? Mentionez ca mama a vandut partea ei surorii mele care sa mutat in ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat de calitate de mostenitor gaby83 gaby83 As avea o intrebare si anume daca notarii din raza teritoriala refuza eliberarea unui cerificat de calitate de mostenitor as putea sa ma adresez in acest sens ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea speta. mama mea a mostenit pe verioasa ... Alexandrustephanescu Alexandrustephanescu Buna ziua, am urmatoarea speta. Mama mea a mostenit pe verioasa sa primara in calitate de unic mostenitor legal (eu fiind mostenitor testamentar ... (vezi toată discuția)