avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua ! Sunt casatorita de 3 ani, anul trecut am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua ! Sunt casatorita de 3 ani, anul trecut am facut conventie ...

Buna ziua !
Sunt casatorita de 3 ani, anul trecut am facut conventie de separatie bunuri.Dupa cateva luni de la semnarea conventiei(6) am achizitionat impreuna un imobil in cote egale,cu contributie corespunzatoare.
In cazul unui divort(partaj) unul dintre noi am putea solicita mai mult de 50 % din imobil,tinand cont de faptul ca 2 ani am fost casatoriti in Regimul Comunitatii Legale ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2022
hmarce, utilizator
Cel mai recent răspuns: hmarce , utilizator 14:19, 17 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, bunurile dobandite ulterior incheierii conventiei, se impart conform conventiei.
Conventiile pot fi de mai multe feluri ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs ati achizitionat bunul in coproprietate pe cote parti si nu in devalmasie, asa incat cotele se stiu, sunt cele din act si nu pot fi modificate.
Va multumesc pentru raspunsuri !
Buna ziua,

Cotele -parti din dreptul de proprietate sunt deja determinate, in cazul impartelii se pune problema atribuirii bunului, ori, daca nu este cerut de niciuna din parti, a instrainarii lui , prin licitatie publica.

Cotele stabilite in contract nu pot fi modificate.

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! in cazul separarii de bunuri, este posibil sa ... TaniaCj TaniaCj Buna dimineata! In cazul separarii de bunuri, este posibil sa se faca o conventie a partilor care sa stabileasca ce % din bunurile achizitionate dupa semnarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum ... lenovo73 lenovo73 Buna ziua, Sunt in situatia unui partaj si totul a inceput acum 20 de ani. Sotul meu a cumparat in trecut o garsoniera devenind proprietar pe acea garsoniera ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala marya_mara59 marya_mara59 urmeaza sa ma casatoresc, eu am un aparatment proprietate personala,este renovat, mobilat si am un salariu mai mare decat al viitoarei sotii. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)