avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu cumparat inainte ...

Buna ziua. Locuiesc cu sotia in apartamentul meu( cumparat inainte de casatorie). Cam toate bunurile din apartament sunt achizitionate de mine dinainte de casatorie. Sotia din varii motive nu are grija de aceste lucruri si le deterioreaza intentionat, mai ales cand se supara pe mine. O sa incerc sa dau cateva exemple:
-la baie, am separatiela canalizare, deoarece locuiesc la parter. este de preferat ca atunci cand folosim toaleta, hartia igienica sa o aruncam la cos si nu in toaleta, pentru a nu risca a se infunde si sa refuleze; ea arunca hartia igienica in wc
-dupa ce face baie , lasa usa de la baie deschisa mai mult decat este cazul si aburul se duce in casa si am facut igrasie ;
-in bucatarie a lasat copilul sa se joace cu pixul pe coltarul de piele; copilul l-a mazgalit , iar pixul nu se mai ia.;
-mobila de bucatarie nu o sterge de mizerie , resturi de mancare, stropi, aferente dupa ce face mamcare;
-aragazul este foare murdar, deoarece nu il curata dupa fiecare gatire, decat foarte rar;
Deci este foarte neglijenta cu lucrurile din casa. Eu inteleg uzura inerenta a lucrurilor, datorita folosirii acestora si a trecerii timpului peste ele. Insa sotiacontribuie din plin la uzura acestora, prin faptul ca nu le protejeaza mai deloc cand le foloseste si uneori o face chiar intentionat. Cu o pot determina legal sa o fac sa aiba grija de aceste lucruri in general?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, divortati si astfel va raman lucrurile in buna stare.
Cred ca trebuie sa mergeti sa consultati un specialist. In fiecare zi mai gasiti ceva, din ce in ce mai aberant, de reprosat sotiei. Ca nu va consulta in legatura cu copilul, ca nu spala aragazul .... Sincer, nici nu inteleg cum de va mai suporta. Aveti nevoie de terapie, parerea mea, impreuna sau separat. Dar ceva nu e in regula cu dvs.
Dvs nu stiti prin ce trec eu zilnic din cauza sotiei mele. Am cautat disperat niste sfaturi legale, omenesti, de orice fel, tocmai pentru ca nu vreau sa pun pe primul plan divortul. As vrea sa lupt sa salvez aceasta familie, mai ales ca este si un copil de aprox. 3 ani la mijloc. Ar fi calea cea mai usoara, sa ma despart. M-am gandit ca daca as avea tot felul de solutii, repet, legale, omenesti, as putea sa le folosesc sa o potolestc putin din haosul pe care il creaza in familie si sa ii bag mintile in cap, sa o responsabilizez cumva. Dar din ce recomandari am primit aici, imi este clar ca imi va greu sa salvez ceva. Dvs nu aveti niciun drept sa ma judecati si sa imi spuneti ca nevoie de ajutor specializat, sau sa imi spuneti ca este ceva in neregula cu mine. Cred ca intreceti masura. In plus nu aveti toate infomatiile necesare sa trageti concluziile corecte. De cand ati intervenit aici, ati intrecut orice limita de bun simt. Va rog sa nu mai interveniti aici . ca nu am nevoie de frustrarile dvs. Uitati va in oglinda un pic. Eu cred ca sunteti si misogina si fara niciun pic de bun simt , ca sa nu zic altfel. Trag concluzia ca dvs aveti niste probleme, deci..
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
adriano12, utilizator
Domnule draga, faptul ca admiteti ca aveti niste probleme si incercati sa le rezolvati nu este de rusine. E de rusine sa nu acceptati si sa perseverati in dorinta dvs. de a va dresa nevasta sau de a scapa de ea "legal" dara fara divort. Nu va puteti salva casnicia (nu ca ati vrea, dar sa zicem) pana cand nu acceptati ca asa cum sigur si ea greseste, gresiti si dvs. Va suparati degeaba. Ajutor specializat inseamna sa mergeti amandoi si sa va expuneti nemultumirile pentru a va putea intelege mai bine si a putea convietui. Nu v-a trimis nimeni la socuri electrice. Dar felul in care va exprimati e cel putin bizar:"sa ii bag mintile-n cap" .... Si cam cum ati putea face asta daca nu cu ajutor specializat? Iar daca ea nu vrea, macar cereti dvs. ca sa o puteti ajuta si pe ea.
Vedeti va de treburile dvs misogine. Nu ma luati pe mine de sus.Suferiti se pare de cate ceva...A.....si inca ceva: logica dvs sufera mult daca credeti ca eu imi pot ajuta sotia daca urmez un ajutor specilizat. Eu ma pot ajuta doar pe mine, in cel ma bun caz, insa pe ea nu am cum. Asa se rezolva problemele mai nou>? In lipsa pacientilor?

Alte discuții în legătură

Divort-sau ceva de genul... bala bala Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred ... (vezi toată discuția)
Divort copil mic ContSters369233 ContSters369233 Buna ziua. O sa spun o poveste. Sunt casatorita de cativa ani. Impreuna cu sotul avem un copil de 1 an si 3 luni, un apartament cumparat prin prima casa, ... (vezi toată discuția)
Abandon familial ??? florinski florinski Am o problema cu sotia care vrea sa divortam. Suntem casatoriti de 19 ani si avem 2 copii ( 8 si 10 ani ). De doi ani locuim in Germania, toti patru ... (vezi toată discuția)