avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Aplicatie de internet banking - banca imi poate afisa ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Aplicatie de internet banking - banca imi poate afisa reclame, ...

Aplicatie de internet banking - banca imi poate afisa reclame, pop ups/bannere in aplicatia de internet banking, dupa ce ma loghez pe baza de user si parola? Nu ar trebui sa o faca doar in baza consimtamantului meu, neffind insa cazul acum.
Contul de internet banking nu este unul personal, privat, un spatiu care nu este nicidecum sucursala bancara? Ar putea fi asimilat contul de internet banking unei sucursale bancare virtuale?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:39, 14 Iulie 2022
vorbim de o banca romanească in sensul legal? adică nu IFN, FINTECH-uri, etc?
Banca romaneasca
e usor ciudat, dar,... eu n-am decat doua astfel de aplicatii.
functional acum:
- daca va temeti pentru securitatea tranzactiilor, popupurile, etc., pot reprezenta vulnerabilitati, in special daca sunt reclame straine; daca sunt insa reclame ale aceleiasi banci, ele pot fi programate coerent.
- daca va deranjeaza pur si simplu, verificati daca nu cumva exista si o versiune cu plata a aplicatiei.
- contul de internet banking este un mic spatiu "inchiriat" de dvs in spatiul privat al bancii (care se activeaza doar pentru perioada tranzactiilor)
ati intrebat banca? care e pozitia oficiala?
In general, bancile cand fac reclama prin aplicatia proprie o fac foarte discret si nesuparator, pentru ca nu vor sa-si sperie/indeparteze proprii clienti. Verificati daca mobilul n-a fost infectat cu alt fel de software.

A, da, unii producatori de mobile castiga bani prin a afisa reclame. In acest caz cereti parerea unui specialist in mobile cum sa dezactivati reclamele din fabrica.

Ca pont general, la Private DNS introduceti dns.adguard.com
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2022
tgeorgescu, utilizator
"- daca va temeti pentru securitatea tranzactiilor, popupurile, etc., pot reprezenta vulnerabilitati, in special daca sunt reclame straine; daca sunt insa reclame ale aceleiasi banci, ele pot fi programate coerent.
- daca va deranjeaza pur si simplu, verificati daca nu cumva exista si o versiune cu plata a aplicatiei.
- contul de internet banking este un mic spatiu "inchiriat" de dvs in spatiul privat al bancii (care se activeaza doar pentru perioada tranzactiilor)"

- sunt aplicatii ale aceleiasi Banci;
- mi-am exprimat opozitia/retras consimtamantul referitor la prelucrarea datelor in scop de marketing;
- chiar daca intru pe baza de user si parola in contul meu, se poate interpreta ca este un mic spatiu inchiriat? nu ar trebui sa se tina cont de optiunile de a primi/a nu primi reclame ale Bancii?
- astept raspuns de la Banca;
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum se realizeaza un ordin de plata rasfatzata rasfatzata am o nelamurire: am o firma (recent deschisa) care presteaza servicii IT si am incheiat un contract cu o alta firma. urmeaza sa i emit factura pe luna iulie, ... (vezi toată discuția)
Santaj informatic/date furate/imi cere bani DoruD DoruD Buna ziua Am primit un mail (in folderul Spam) de la un individ care sustine ca a instalat un malware pe un site pentru adulti , ca eu am accesat situl si el ... (vezi toată discuția)
Cont banca transilvania blocat alexarpad2003 alexarpad2003 Salutare, Ieri (24.08.2015) am facut doua transferuri bancare catre o firma ce vinde moneda virtuala BITCOIN, mentionez faptul ca am mai facut fara nici o ... (vezi toată discuția)