avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare pasune in extravilan - care sunt conditiile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare pasune in extravilan - care sunt conditiile pentru vanzarea ...

Vanzare pasune in extravilan - care sunt conditiile pentru vanzarea unui teren situat in extravilan. Ma refer la respectarea dreptului de preemptiune: poate X sa ii vanda lui Y un teren, dupa afisarea ofertei de vanzare la primarie, cu respectarea termenului de 45 de zile?
Cei de la Primarie zic ca e necesar un contract de arenda, vechi de 1 an, si abia ulterior se poate face vanzarea.
ca solutie pentru plata pretului sugerau o promisiune de vanzare - cumparare intre vanzator - cumparator, vanzarea propriu - zisa putandu-se face doar dupa 1 an de la incheierea unui contract de arenda.
precizez ca terenul este mostenire, iar cumparatorul are domiciliul in acea localitate de 50 de ani, a folosit terenul (fara acte) de 15 ani, iar acum proprietarul X s-a inteles cu cumparatorul Y asupra pretului.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Imputernicire la notar ContSters359110 ContSters359110 verisoara mea spune ca are de la unchiul meu( tatal ei inca in viata) imputernicire de la notar , cum ca, poate sa vanda un teren parte a unchiului meu. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)