avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept indemnizatie cresterere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept indemnizatie cresterere copil

Buna ziua, situatia mea este urmatoarea:
am contract de munca pana la 31.08.2010, sunt la master pana in 2011 deci nu pot intra in somaj, daca raman insarcinata si ar trebui sa nasc de exemplu in dec.2010 sau ian 2011...ce ar trebui sa fac pentru a beneficia de indemnizatie de crestere copli, adica sa am acele 12 luni de contribuitie????
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
carmenciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: danutza_daniela , utilizator 11:09, 14 Aprilie 2011
Sa realizati venituri conform Codului fiscal.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii

Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
se iau in considerare veniturile si daca am lucrat in italia? Cu contract, bineinteles
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
andrea0810, utilizator
Avand contract de munca pe perioada determinata, la incetarea contractului puteti sa va depuneti actele pentru abeneficia de indemnizatia de somaj.
intrebarea era daca se ia in calcul si veniturile realizate in afara tarii (Italia).
Situatia e cam asa: am fost salariata la o firma (momentan am indemnizatie crestere copil) si 3 luni de zile (inainte de a ramane insarcinata) am fost la un schimb de experienta in Italia (angajata la firma din Romania, cu 8 ore). Acolo, mi-am luat un al 2-lea job, contract determinat pe 3 luni. Acel salar este socotit? Pot face completare la dosar?
Adica mai concret trebuie sa ma angajez sau ....pot sa ma fac PFA....sau pot doar sa platesc acele taxe CAS, somaj.....eu fiind la master nu pot intra in somaj.

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada nedeterminata pentru a beneficia de ccc? corinutza* corinutza* Buna ziua,daca sant angajata cu carte de munca pe perioada determinata si raman insarcinata in aceasta perioada angajatorul este obligat sa nu ma dea afara si ... (vezi toată discuția)
Cat timp trebuie sa lucrez inainte pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? cool_girl_em cool_girl_em Buna, sunt in ultimul an facultate la pedagogie. Daca incep sa muncesc din septembrie 2012 pana in iunie 2013, )pentru ca atat tine un an scolar) sunt 10 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj si indemnizatie pentru ccc kristinik kristinik buna ziua, numele meu este B.C.va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: -sunt insarcinata in 17 saptamani; -in perioada ian 2009-03.06.2010 ... (vezi toată discuția)