avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios

Buna ziua,

Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici.

De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge foarte zgomotos prin apartament, bubuie, tranteste lucruri indiferent de ora. Pana de curand, se punea sa doarma pe la 22 si ceva, acum si pe la 23 si ceva se mai aude ca alearga sau bubuie.

Bunicii respectivi (banuiesc ca sunt bunicii lui, ca sunt de varsta mijlocie catre 55 - 60 ani) fac dus chiar dimineata pe la 5:30 sau 6, cu toate ca nu lucreaza. Nici in weekend nu ne putem odihni ca se aude galagie mare de la vecini foarte de dimineata. Mentionez ca lucrez de acasa si tot timpul imi pierd concentrarea. Mentionez ca acest copil sta aproape 24/24 in casa, cred ca l-am vazut in fata blocului 1-2 ori in ultimul an., tot ce face e sa alerge zgomotos in apartament si sa bubuie, urle, avand vreo 6-7 ani.

Am suportat galagia copilului timp de cel putin vreo 2 ani, mama e mai in varsta si e foarte deranjata de copil. Acesta nu e scos aproape niciodata afara, cea mai mare parte a timpului o petrece in apartament. Practic, nu ne putem odihni la amiaza, ne trezesc dimineata la ce ora se trezec ei pt ca fac galagie, in special copilul si se mai aud zgomote si pana la 12-1 noaptea, uneori se mai trezesc si peste noapte si se aude ca acestia merg sau trantesc lucruri.

In perioada pandemiei, am batut de cateva ori in perete cand nu mai suportam sa il auzim pe copil, dar se auzea cum un barbat radea si il punea pe copil sa tropaie si mai tare. Am mai batut de cateva ori cu alte ocazii si barbatul respectiv a devenit agresiv, a injurat-o pe mama, a folosit cuvinte foarte urate si a amenintat-o ca daca mai comenteaza ne sparge usa si nu stiu ce ne face. Nu am reactionat deloc de atunci, dar copilul continua sa faca foarte mare galagie si nici nu stiu daca ar trebui sa stea aici. De curand am observat ca vecina sta in fata blocului cu un bebelus de cateva luni - presupun ca e al 2 lea nepot- si tot cu ei vor sta. E posibil ca acel copil sa stea aici daca acestia sunt bunicii lui?Nu ar trebui sa stea cu parintii,- unde locuiesc acestia, daca tot ne deranjeaza? A, si inca ceva. Au un aparat, nu stiu exact ce e , care e chiar dincolo de perete comun cu noi si se aude cum uruie, chiar si peste noapte. Nu tare, dar e deranjant.

Ne-am saturat pana peste cap de copilul acela si si adultii mai bubuie si fac zgomote pana tarziu. Ce as putea dace?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2022
FaraGalagie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ahsoka_123 , utilizator 07:00, 11 Septembrie 2023
Buna seara! Se pare ca pe cale amiabila nu se poate rezolva situatia.Puteti face reclamatie la politie.Daca in continuare se mentine aceeasi situatie,atunci o puteti rezolva in instanta.
Puteti face reclamatie la politie

Initiatorul topicului a comunicat disconfortul generat de zgmotele produse de copil
Conform norme in vigoare inclusiv deciziile CE exista praguri fonice admise in spatii cu destinatia d elocuinta,praguri diurne si nocturne
Pentru a proba existenta de zgomot la valoare peste pragul fonic admis este obligatoriu sa existe proba temeinica,or politia nu detine baza tehnica pentru masurat pragul fonic
@FaraGalagie
Aveti varainte -fie realizati izolarea fonica a apartamentului si scapati de disconfort ,fie promovati actiune in instanta unde este necesar sa probati acuzele
Aveti foarte mult timp la dispozitie daca ati observat ca copilul nu este scos afara. Exista o posibilitate ca copilul este bolnav, sa aibe autism sau ceva de gen. "Bunici" ar putea sa fiu gen foster parents, nu stiti situatia acestuia. Aveti copii? Daca nu, este clar de ce sunteti deranjati. Ati fost si dvs la randul vostru deranjanti cuiva, daca nu ati fost, atunci nu ati trait copilarie. Eu zic sa va faceti prieteni din vecini, nu inamici. Luati o ciocolata pentru cel mic, cafeaua pentru bunici si duceti va la ei cu voie buna! Sa aflati situatia familie, sa vorbiti cu ei si pe cale amiabila sa rezovati lucruri, pentru ca nu stiim ce este in patru perete casei cuiva! Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)
Duplex cumparat nou - zgomot Bașar Andrei Bașar Andrei Duplex cumparat nou Buna ziua, Am achizițonat o parte duplex nou construită. Am făcut finisajele și mobila și ne-am mutat într-un final și noi și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, nu mai stim ce sa facem. avem niste vecini foarte ... ElisabetaAlbu ElisabetaAlbu Buna ziua, Nu mai stim ce sa facem. Avem niste vecini foarte galagiosi. Nu respecta nicio ora de liniste. Bubuie si fac galagie toata ziua. Spala la masina ... (vezi toată discuția)