avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru o perioada de ...

Imprumut pe chitanta de mana cu 2 martori pentru 7 ani. Am ajutat un prieten, de fapt ajutor reciproc, el ajutandu-mi parintii in varsta cu anumite servicii, vizita la medic, verificari periodic ca sunt bine si nu le trebuie nimic, etc, iar eu i-am dat 25.000 de euro fara alte obligatii, decat cele sus mentionate, chiar platind tot ce facea dar eram multumit ca avea grija, sa-si cumpere o garsoniera. Am facut chitanta de mana cu datele personale, datata, cu 2 martori am specificat data restituirii.... si pentru ce i-am dat suma. Acum 3 ani, respectiv 2, mi-am pierdut ambii parinti si anul acesta se implinesc 7 ani cat am trecut in chitanta. Nu par semne ca ar avea banii, sau nu toti. Pot primi ceva si sa fac o alta chitanta pentru restul? Daca nu primesc nimic pot inscrie chitanta, nu stiu cum sa ma pronunt, sa il execut prin vanzarea casei? Sau sa o inscriu la cadastru, spun poate prostii. Rog sfaturi. Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
biulian, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va dea cat are si prelungit termenul sau dacă nu vreti asta, va trebui sa il dati in judecata si cereti pana la finalul judecatii, sechestru asigurator pe casa.
Cu chitanta nu aveti cum sa o inscrieti undeva sau sa il executați, trebuie dat in judecata.
Puteti sa luati cat are si pe diferenta sa faceti contract la notar cu ipoteca cu termen de rambursare un an . Dupa ce trece anul, apelati la executor in vederea executarii silite .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chitanta de mana /inscrisul sub semnatura privata nu este titlu executoriu ca un contract de imprumut incheiat la notarDaca gasiti o varianta amiabila e ok daca nu va trebui sa va adresati instantei pt obtinerea unei hotarari.La suma imprumutata este obligatoriu sa va angajati avocat pt a recupera banii,sunt n probleme care pot sa apara....
Multumesc, am vorbit astazi sa imi dea 5000 si pentru diferenta mergem la notar, dar nu este de acord cu ipoteca, doar contract de imprumut. Acum m-am uitat mai atent pe chitanta de mana si termenul cand trebuia restituita suma era 31 aprilie 2020. Mai este valabil actul? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
biulian, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
este. daca v-ati fi uitat peste un an, era la revedere, nu mai aveati nicio speranta.
e bine si fara ipoteca daca nu pleaca din tara
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
gi-jane2, moderator
Acum am aflat ca unul din martori a decedat, iar împrumutatul imi da de inteles ca nu merge la notar, sa am incredere ca imi da toata datoria. Am sanse oare in instanta doar cu un martor? Eu nu locuiesc acolo, de fapt am si vandut casa batraneasca si nu mai merg prin zona sa tin legatura cu cineva.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2022
biulian, utilizator

Alte discuții în legătură

Imprumut cu chitanta de mana vlad ionescu vlad ionescu Am imprumutat suma de 10.000 euro in 06.2008 cu chitanta de mana, scrisa si semnata de catre imprumutat in prezenta unui martor care deasemenea a semnat ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana mistery01ro mistery01ro Urmeaza sa imprumut pe cineva cu o suma de bani. Am stabilit de comun acord sa incheiam o chitanta de mana intre noi pentru aceasta suma. Imi poate spune ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un bun imobil care a fost instrainat anterior unei terte persoane prin inscris sub semnatura privata Giulia71 Giulia71 Buna seara!Va solicit si eu ajutorul intr-o problema .Acum 1 an i-am imprumutat o suma de bani unei cunostinte ,imprumutul nu l-am facut la notariat ci l-am ... (vezi toată discuția)