de curand mi s-a inchis biroul in care imi desfaruram activitate la o institutie financiara-nebancara, la cativa KM de biroul meu exista un alt birou al aceleiasi institutii in care s-au facut angajari pe aceeasi pozitie ca a mea. Intrebarea mea este: este legal sa faci angajare pe o pozitie similara intr-un alt birou fara sa oferi posibilitatea celui deja angajat si caruia i-ai inchis biroul, sa ocupe acel loc?, (cel angajat nu a fost disponibilizat, dar nici o noua fisa a postului nu i-a fost acordata pentru ce va face in continuare). Exista o perioada de timp (de care ei se pot folosi,justifica) ce poate fi luata in calcul de la angajarea acelei persoana si pana la o eventuala disponibilizare a mea?
Intrebari.........era biroul dumneavoastra?....respectiv lucrati sub franciza?....sau era biroul firmei de servicii financiare - nebancare si dumneavoastra sunteti un salariat al acesteia?
Daca discutam de o franciza, nu este cazul sa dezvoltam subiectul abordandu-l prin prisma relatiilor de munca ci privindul prin clauzele contractului de franciza (pe care nu le cunosc si nu pot sa ma pronunt).
Daca dumneavoastra sunteti salariatul acelei institutii financiar- nebancare, din cele relatate, nu inteleg cum v-au incetat dumneavoastra relatiile de munca (sau nu au incetat?), ati fost concediat?.....v-a fost comunicata decizia administrativa de inchidere a biroului si dumneavoastra ati demisionat?..... care este situatia dumneavoastra?
Ce pot sa va spun este ca daca dumneavoastra ati fost concediat ca urmare a desfiintarii postului (prin inchiderea biroului) si societatea in termen de 30 de zile de la concedierea dumneavoastra a facut angajari pe pozitii similare (chiar daca sunt in locatii diferite) fara sa va faca dumneavoastra o oferta pentru acele posturi...... puteti contesta cu succes decizia de concediere, aceasta masura luata impotriva dumneavoastra fiind nelegala.
Situatia fiind de asemenea maniera probabil ca postul dvs. v-a fi desfiintat,ceea ce determina angajatorul ca atunci cand are posturi identice si se reorganizeaza, ramanand unul singur,sa inceapa examinarea salariatilor.
Dpdv meu de vedere este o forma de indepartare a unui salariat.
Ceea ce va recomand este sa mergeti la serviciu si daca vi se inmaneaza decizia de disponibilizare sa actionati in instanta pentru ca situatia dvs. "e cususta cu ata alba".
Sunt inca salariatul acestei institutii, nu am fost concediata, doar mi s-a inchis biroul pe motiv ca nu corespunde normelor BNR, iar eu sunt lasata cumva in aer, de aceasta inchidere a biroului oficial am aflat numai prin notificarile ce au fost trimise la clienti prin care erau instiintati ca se va inchide biroul din data de 1 ianuarie 2010( iar neoficial in urma cu cateva luni).biroul meu isi desfasura activitatea in mediul rural, sediul principal fiind in urban, iar eu incepand de azi am venit in urban fara sa am o noua fisa a postului, fara sa stiu cu ce ma voi ocup de acum inainte doar mi se mi spune sa mai fac niste notificari, sa mai sun cativa clienti, nimic clar.
Ca sunteti inca salariata am inteles, dar ceea ce nu am inteles este de ce a fost angajata alta persoana pe un post similar dvs. in situatia in care avea cine sa-l ocupe.
Concediere
euramonel
Buna ziua,
As dori un sfat cu privire la urmatorul caz. Saptamana trecuta, sotul meu a primit instiintarea de concediere, pe motivul restructurare de post. ... (vezi toată discuția)