avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, ...

Buna ziua. Am vandut o masina lego pe olx, pozele erau reale, s-a trimis prin Fan Curier cu deschidere la domiciliu. Persoana a preluat coletul, iar dupa cateva ore mi-a scris ca de fapt acel lego nu este original, ca este contrafacut si ca nu il mai vrea si doreste banii pe el. Suma este de 200 RON. Pozele dupa cum am spus erau reale, el a vazut cum arata si ca nu si-a dat seama din poze, chiar daca stia ca exista astfel de lego-uri contrafacute. Eu il aveam primit de la o cunostinta pentru fiul meu, nu stiam ca este fals sau nu. Doar ca e identic cu originalul si ca nu are acel logo. Eu nu am mai fost de acord sa il iau, mai ales ca mi-a spus asta. Tot ce m-a intrebat, eu i-am raspuns. Nu m-a intrebat dinainte daca e original sau fals. Persoana respectiva m-a dat in judecata si acum nu mai renunta, probele sunt deja la parchet si aia e. Ce se poate face in acest caz? Sunt eu vinovat, am posibilitatea de a castiga procesul daca se ajunge acolo? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
Adata85, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 08:04, 10 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am scris si nu am discutat de asa ceva inainte, pentru ca nici eu nu stiam ca e posibil sa existe asa ceva. Sunt niste jocuri cu care s-a jucat fii-miu si eu le-am pus la vanzare. Atata timp cat pozele bat cu realitatea, textul din anunt este cu ce i-am trimis si el avea si posibilitatea sa deschida coletul la primire si nu a facut-o, nu vad unde ar fi vina mea. Gandul meu a fost la fel, pierdere de timp, in caz de se ajunge prin tribunal, pentru asa ceva.
Cand o sa iti iei Renault sa verifici sa nu fie Dacie. Cine stie.

Cumparatorul are dreptate. I-ai zis ca e Lego (marca inregistrata) si tu i-ai dat Duplo sau cine stie ce piese din China (alt material, etc).

Atata vreme cat el se astepta la Lego si tu i-ai dat altceva ar trebui sa ii dai banii inapoi si sa corectezi si anuntul. Si pretul, care e mare pt jucarii clona Lego din China (10 ori mai mare).

Astea fiind spuse, cadourile se dau mai departe tot cadou, nu se vand pe olx.

Oricum nivelul problemei (jucarie) e undeva la “Cine mi-a pus guma in par?”, caz in care de ce tii asa mult la 200 lei?

Nu i-am spus ca e Lego (marca inregistrata), nu am adus in discutie asta, pentru ca nici eu nu stiam. Ce a primit e fix acelasi lucru cu ce isi dorea. Acel lego e 1:1 cu originalul, doar ca nu scrie lego pe acele piese. Daca cautati pe internet cum arata un lego fals cu unul original, nu se vad diferente. Asta e codul cutiei Lego Creator 10265. El in magazin costa undeva la 500-600 RON si cel contrafacut este pana in 250 Ron. La inceput nu am vrut sa ii dau banii inapoi, dar dupa ce am stat sa ma gandesc cata bataie de cap este cu asa ceva, i-am zis sa il posteze si sa il iau de la el. Apoi mi-a spus ca ma costa inca 12 lei xerox-ul plus timpul pierdut 70 lei. I-am zis sa il puna la 220 Ron cat costa lego plus xeroxul, ca a facut copii la poze si discutii pentru politie si nu a dorit. Asa ca mergem mai departe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici o problemă. După ce câștiga procesul(dacă îl câștiga) îi dați banii înapoi.Posibil să nu câștige.Aveti posibilitatea sa vă apărați.
Oricine poate face diferența între un produs original și unul contrafacut după preț.La fel și Renault costă mai mult decât Dacia . În limba română multe nume proprii au devenit nume comune:Xerox în loc de copiator,Adidas in loc de pantofi sport,etc.
La fel și cu Lego,joc cu piese din plastic.Putea să întrebe.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
mitabiciclista, utilizator

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de inselacuine StefanNastase StefanNastase Va salut! Am si eu o problema destul de mare, in urma cu cateva zile am trimis un telefon ASUS Zenfone 2 la Constanta, trimis prin Cargus cu verificare la ... (vezi toată discuția)
Ramburs olx mike42 mike42 Buna ziua, am vandut o piesa electronica pe OLX. Pentru trimiterea pachetului am facut prin intermediul OLX o solicitare catre Cargus pentru livrare cu ... (vezi toată discuția)