avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nu am platit impozitul la masina timp de 15 ani si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Nu am platit impozitul la masina timp de 15 ani si circul cu ea

Buna ziua ,ma confrunt si eu cu o problema :
Detin un autoturism de 15 ani decurand am primit o instintare precum ca acest autoturism este pus sub sechestru de catre un executor judecatoresc pentru un Provident facut in anul 2009.
Problema este ca acest autoturism este inmatriculat pe numele meu dar nu este in baza de date a organului fiscal ,mai pe romaneste nu platesc impozit la masina de 15 ani de cand am inmatriculat-o.
La vremea respectiva baietii care se ocupau de inmatriculari auto faceau aceste lucruri.
Acum a venit vremea sa-mi platesc aceasta eroare deoarece datorita sechestrului s-a aflat ca nu platesc impozit.
Am primit un telefon de la o functionara sa ma prezint cu toate actele in brate la administratia fiscala.
Daca ma duc cu actele sigur duduia imi va opri cartea si talonul asa cum se specifica in dosarul de executare pana la stingerea datoriei.
Ma intereseaza in mod special cum voi putea introduce dupa 15 ani autoturismul la organele fiscale pentru plata impozitului ; la ce sanctiuni sa ma astept?. Voi plati din urma pentru cei 15 ani?
Si cum se va calcula sumele de plata pentru acesti ani la valoarea de acum sau la cat era inainte pe fiecare an in parte?
Sau ,daca exista vreo posibilitate de a obtine un certificat fiscal (nu am datorii momentan) de la financiar nu neaparat de a specifica ca imi trebuie pentru a vinde un autoturism ci pentru orice altceva iar cu acel fiscal sa pot " vinde" acest autoturism binenteles catre un membru al familiei dupa care sa o pot inmatricula legal?
10 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Duduia" de la impozite se asigura ca va platiti datoriile ca si noi, restul fraierilor. Provident v-a pus sechestru tot pentru ca nu va platiti datoriile. De 15 ani macar "smecheriti" sistemul si implicit pe cei care muncesc si isi platesc taxele. Cautati acum alte solutii "smechere" dar gratis, aici. Sper sa nu le obtineti! Sau daca da, pe bani, platind invatatura si experienta avocatilor de aici.

Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

Nu stiu daca sunteti avocat sau nu ,sincer daca sunteti in nici un caz nu as apela la serviciile dvs. pentru ca as pierde cu siguranta.
Referitor la sustragerea mea de la plata impozitului tin sa mentionez :
Acum multi ani nu puteam inmatricula un autoturism pe numele meu deoarece aveam datorii (oricine are datoriii nu sunt singurul ) asa ca am apelat la o firma de inmatriculari auto care mi-au inmatriculat autoturismul bineinteles cu taxele aferente serviciului. Nu vad care este problema dvs. in legatura cu situatia mea personala. Am pus o intrebare despre cum pot inmatricula legal acel autoturism in conditii legale chiar si cu plata acelui impozit pentu cei 15 ani.
Intreb acest forum pentru ca exista avocati care cunosc legile si mar putea ajuta in problema mea.
Asa ca nu vad care este problema dvs.
Ultima modificare: Duminică, 11 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Datoriile catre stat se prescriu dupa 5 ani, deci nu are cum sa va ceara impozitul pe 15 ani. La aceste datorii (impozit 2017-2022 - benevol puteti plati impozit pentru toata perioada) se vor adauga majorari si penalitati. Probabil veti primi si o amenda pentru nedeclararea autoturismului. Datoriile catre altii se prescriu dupa 3 ani. Cu Provident trebuie sa se mai fi intamplat ceva din 2009 pana acum...
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
DinuX, utilizator
In principiu, datoriile catre terti se prescriu dupa 3 ani, dar doar daca nu au fost facute alte incercari pentru a va determina sa platiti (recomandate/telefoane/emailuri, etc)... Recititi pentru ce v-au facut proprite, amintiti-va daca ati primit recomandate/plicuri cu tarif normal de la Provident/etc, si verificati daca au fost trimise in ultimii ani.
Puteti sa contactati si un avocat, ceea ce va recomand, pentru ca sunt anumite termene sau anumite moduri de a stopa executarea silita sau chiar ridicarea popririi. De asemenea, detaliile lagete de autoturism, ar fi mai bine sa i le prezentati unui avocat, deoarece cazul s-a petrecut acum 15 ani, si, in principiu, fiecare caz are detalii specifice

6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca se pune problema unei prescriptii, decat sub aspectul raspunderii penale....din punctul meu de vedere fapta este de natura penala/infractiune, ba chiar sunt circumstante agravante, acolo a fost o intreaga retea de infractori prin care se eluda cu buna stiinta si vointa plata impozitelor si taxelor stabilite prin lege, iar politisitii si procurorii au obligatia de a investiga cate persoane precum dvs. a pagubit statul roman si cu ce suma, care era mecanismul practicat, daca au fost si politisti implicati (ex. inmatricularea auto este facuta totusi de politie si aceasta s-a realizat fara a fi inregistrata la organul fiscal, deci au fost incalcate anumite proceduri legale....sau poate auto dvs. nici macar nu a fost inmatriculat si ati avut numere false, deci nu ati platit nici asigurare auto, etc), tocmai pentru a se vedea intregul tablou si apoi pentru a se intoarce impotriva tuturor vinovatilor, inclusiv prin recuperarea prejudiciului creat.
Daca functionara de la administratia financiara va pune sa platiti impozitul auto pe toti acesti 15 ani, plus penalizari, plus amenda, eu zic sa acceptati rapid....desi dp meu dv institutia ar trebui sa formuleze plangere penala impotriva dvs., tocmai ca alte institutii responsabile ale statului sa verifice cate astfel de situatii mai exista, insa in varianta asta va tb sa va asteptati si la executare silita si la ceva perioada petrecuta pe la "bulau" (ex. daca sentinta este cu executare), sau poate daca cooperati cu autoritatile scapati mai ieftin, adica cu o amenda penala.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2022
mrays99, utilizator

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in cat timp si in ce conditii se pot prescrie datoriile catre stat . Exista vreo lege prin care nu se mai pot prescrie datoriile ? Daca da , ... (vezi toată discuția)
Amenda sau impozit (ce trebuie platit mai intii?) kadet18 kadet18 buna ziua am fost la administratia financiara sa platesc impozitul pt locuinta si auto iar aici mi sa spus ca am de platit amenzi contraventionale pe care le ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorii la impozite locale TANASENASTASA TANASENASTASA as vrea sa stiu daca impozitele la primarie pe terenuri se prescriu?adica ,din 2008 nu l-am mai platit..e vorba de o matusa care in 2009 a decedat iar in 2012 ... (vezi toată discuția)