avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Răspuns la întâmpinare amenda rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Răspuns la întâmpinare amenda rutiera

Buna ziua! Am depus contestație împotriva procesului verbal pentru staționare in fata porții in zona indicatorului oprirea interzisa. Am primit răspuns de la judecătorie și răspunsul de la politie. Aceștia consider eu că au aberat puțin, au spus că este un proces între mine și Romania de fapt deoarece eu incerc sa anulez un proces verbal încheiat în condiții legale și cere instanței respingerea contestației ca neîntemeiată și totodată decăderea mea din dreptul de a cere probe în procesul verbal. Asta înseamnă că nu au nici o probă? poze sau filmare așa cum a susținut agentul când mi-a întocmit procesul?
In baza cărei legi am dreptul de a cere poze și filmarea care dovedesc locul, data și ora când s-au constatat de către agent săvârșirea contravenției?
Menționez că în plângerea inițială nu am cerut aceste probe.
Totodată ulterior am constatat că de fapt mașina a fost parcată pe partea opusa de unde se afla indicatorul oprirea interzisa iar acesta nu are nici un semn adițional, nu exista nici un indicator pe partea unde eram parcata. Am contactat un instructor auto care mi a confirmat că nefiind indicatorul instalat pe partea și pe direcția de mers unde era parcată mașina, nu se aplică și nu se justifică amenda. Am 10 zile sa răspund la întâmpinare. Pot cere probe foto/video și pot menționa acest aspect privind poziția mașinii și a indicatorului in răspunsul la întâmpinare? Va mulțumesc anticipat. Cu stimă
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2022
MaryjaneTea, utilizator
Cel mai recent răspuns: MaryjaneTea , utilizator 19:08, 10 Octombrie 2022
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În principiu ar trebui să dați detalii și despre ce ați scris în plângere. Totuși, puteți scrie în răspunsul la întâmpinare că dvs. parcați mașina de obicei în locul X (dați o descriere cât mai exacta, care să localizeze locul faptei în acel loc situat pe partea străzii unde nu e interzisă staționarea) în care nu există nici o interdicție privind staționarea. Solicitați ca intimatul (poliția) să facă dovada în fața instanței a interdicției de staționare în locul descris de dvs.

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probele trebuiau cerute în cuprinsul contestatiei/plângerii formulate,dacă nu ați facut-o în baza art 204 NCPC puteți modifica cererea pana la primul termen de judecata,solicitând și probele respective.
Daca am înțeles eu bine, cererea se poate modifica doar daca toate părțile sunt de acord. Iar daca ei cer ca eu sa fiu decăzută din dreptul de a cere alte probe în afara de înscrisurile din procesul verbal, ( eu bănuiesc că ei nu au probe) credeti că vor fi de acord cu schimbarea cererii? Adică are vreun rost sa schimb cererea in cazul asta sau merg pe răspunsul la întâmpinare așa cum a precizat și utilizatorul latka?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2022
MaryjaneTea, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ,nu ați înțeles bine acțiunea se poate modifica cum doriți pana la primul termen fara acordul nimanuiVedeti fără av angajat acesta e riscul sa interpretați cum credeți dvs texte de lege, era ideal ca măcar contestația sa va fi fost formulata de un av .Nu stam sa facem cursuri de procedura pe forum dacă vreți sa modificați
/completați.. puteti sa o faceti.. ,e interesul dvs sa va măriți șansele de câștig care acum par reduse...
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am înțeles și va mulțumesc. Daca mai puteți sau poate cineva să-mi răspundă la câteva întrebări, va rog Pentru modificare/completare se va face o cerere sau pur și simplu o depun la registratura înainte de data primului termen? Mai răspund la întâmpinare in cazul acesta? Daca nu este nevoie de o cerere pentru modificare, și răspunsul la întâmpinare este obligatoriu, se poate depune întâmpinarea și plângerea modificată în același timp, ca să nu fac drumul de 2 ori? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Amenda de la politia locala cristinavoicu10 cristinavoicu10 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere, situatia este astfel: Am parcat masina intr-un loc cu indicator de oprire interzisa in fata locului de munca. Am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, parchat pe interzis dantintesan dantintesan Buna seara. Am parcat masina pe interzis (in Cluj-Napoca) si am primit o amenda pentru ca nu aveam tichet de parcare. In fiecare zi se parcheaza acolo, nu ... (vezi toată discuția)
Amenda locala. Just-drept Just-drept Am stationat cu auto pe un loc unde era indicatorul oprirea interzisa. Eu am rămas in masină, colega mea a mers pana la magazinul unde stationasem, iar in 2 ... (vezi toată discuția)