avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vecina mea ma terorizeaza
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vecina mea ma terorizeaza

Bună seara! Vin catre aceasta comunitate cu o problema pe care nu sunt sigura cum ar trebui sa o abordez. Am 23 de ani si locuiesc impreuna cu viitorul sot in apartamentul meu. De cand locuiesc aici (de cand ma stiu) vecina de sub noi ne terorizeaza. Ca si exemple: ne-a facut nenumărate plangeri la asociatie pentru petreceri, ceea ce nu e cazul; nu suntem genul petrecareti, iar daca intr-adevar se pune problema de o seara cu prietenii nu dam drumul niciodata tare la muzica, si asta e pana in ora 22:00 conform legii; imi bate in continuu in teava, au fost cazuri in care batea noaptea in teava cand eram doar eu stand in pat; cheama lunar instalatorul pentru ca o inund lucru care a fost de fiecare data infirmat de catre acesta; ma jigneste de cate ori are ocazia atat pe mine cat si pe familia mea, noi toti crescand in acest loc, inclusiv pe bunicul meu, proprietarul apartamentului, care nu mai este printre noi si multe alte lucruri, care m-au adus la capatul puterilor. Intr-o zi a iesit din bloc special sa tipe la mine, ocazie cu care m-a jignit (extrem) ca dau cu aspiratorul zilnic sau ca pisica mea o inunda cand bea din bolul cu apa. Intotdeauna am încercat sa vorbesc calm, am incercat sa dau cu aspiratorul doar in afara orelor de liniste desi am unul silentios. Aproape am ajuns sa merg pe varfuri in casa mea.
La asociatie mi-au spus ca stiu situatia si ca noi nu avem vreo vina, dar nu au cu ce sa ma ajute. Am luat in calcul si plangerea la politie, dar nu am dovezi pentru acestea, doar martori. Niciun alt vecin nu este de acord cu doamna, toti ne plac si ne apreciaza.
Mi-ati putea da un sfat cu ce as putea face impotriva doamne, va rog? Multumesc ca ati citit.
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 01:00, 20 Decembrie 2023
Buna seara.
Ati spus ca nu aveti probe,doar martori.Daca martorii sunt de acord sa depuna declaratii,atunci puteti face reclamatie la politie.Daca politia nu rezolva nimic,o puteti actiona in instanta pentru hartuire.Avand martori,aveti si sanse de castig.Sau puteti doar sa ii spuneti ca o veti actiona in instanta cand va mai face neplaceri,se sperie si va lasa in pace.Oamenii de regula cand aud de tribunale si procese,inceteaza sa mai fie rai si razbunatori.
Si nu ar strica ca un prieten avocat/jurst ( sau angajati unul) sa-i trimita o notificare prin care sa o anunte ca o sa fie chemata in instanta pentru hartuire si o sa cereti daune daca mai continua in acest fel...

Daca nu se sperie... discutati cu vecinii daca vin martori si o chemati in instanta.
Sa cereti daune cat mai mari.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa se implice in dispute/litigii aparute intre locatari gen petreceri ,etc
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suplimentar față de sfaturile bune primite de la colegi, hai să vă zic o concluzie personală după 40 de ani de coexistență cu o familie de isteropați din ăștia: nu mai încercați să-i faceți pe plac. La mine individa de la apartamentul de sub mine nu a mai venit la ușă, unde o teroriza pe bunică-mea, de când m-am repezit eu, i-am arătat degetul mijlociu și i-am trântit ușa în nas. A crezut că vreau să o bat și a fugit pe scări. :)))) Am dat drumul la muzică sau TV cât de tare am vrut, sigur în orele decente, dacă o auzeam înjurându-mă de la ea din casă, îi tropăiam și eu cu cizmele în cap să i se hâțâne lustrele, am chemat-o în judecată pentru calomnie când am auzit-o vorbind tâmpenii la o ședință de AG de asociație, la care nu participam, dar auzeam ce se vorbește (apoi mi-am retras acțiunea la rugămintea ei cu cerul și pământul) etc. Soția s-a convins și ea destul de repede că abordarea mea e singura care de fapt o calmează pe șturlubatică.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți plângere la poliție, aici este vorba de hărțuire. Pentru asta nu aveți nevoie de martori. Dacă nu se rezolvă, vă puteți adresa justiției, dar aici aveți nevoie de martori, sau altă modalitate de probă, e mai complicat, dacă nu vă pricepeți, ați avea nevoie de un avocat.
Dar, nu înțeleg, dacă vă latră un câine, sau vă înjură un bețiv, vă strică ziua? Poate sunteți prea sensibilă. Să știți că pe cei ca vecina dvs., cel mai tare îi deranjează faptul de a nu fi băgați în seamă.

Alte discuții în legătură

Vecina cu probleme psihice ma deranjeaza la usa, bate in teava, imi face reclamatii... SalexandraF SalexandraF Buna seara! Locuiesc la etajul 4 (ultimul etaj) si am probleme cu vecina de sub apartamentul meu (etajul3). O deranjeaza absolut tot ceeea ce fac, ca de ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Vecini inundati - asiguratorii ne dau in judecata seldom seldom Buna ziua, In urma cu un an la intersectia intre teava principala a blocului ( teava verticala ) si teava apartamentului ( teava pe orizontala ) s-a produs ... (vezi toată discuția)