avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

Cheltuieli de judecata
In urma unui proces deschis , in care reclamantii au modificat cererea de chemare in judecata de 2 ori, instanta “Constata nulitatea cererii de chemare in judecata”” Admite excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată, invocată din oficiu.” La fiecare citatie primita, s-a facut intampinare cu cheltuieli de judecata cerute si chitanta depusa la dosar. Daca reclamantii nu depun apel in termen de 30 zile, este posibil ca paratii sa piarda cheltuielile de judecata?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 19:14, 15 Noiembrie 2022
Buna ziua, depinde de motivul pentru care s-a dispus anularea actiunii. Cheltuielile de judecata ale partii adverse celei care a pierdut procesul trebuiau depuse si solicitate inainte de pronuntarea instantei. Daca au fost cerute si admise, in situatia declararii apelului, depinde de solutia data de instanta de apel, daca v-a desfiinta hotararea prin care s-au admis cheltuielile de judecata si va admite actiunea reclamantilor, paratii nu mai au dreptul la cheltuieli de judecata, daca apelul va fi respins, atunci cheltuielile se mentin.
Buna ziua! Cheltuielile au fost depuse si solicitate inainte de pronuntarea instantei. Hotararea inca nu a aparut . Dar s-a citit din portalul judecatoriei, si nu apare si cheltuieli de judecata! Aici este neclaritatea paratilor! Apelul nu cred ca-l va cere reclamantii, intrucat nu au depus taxa de timbru, la dosar! Multumesc frumos!
Trebuie sa asteptati comunicarea hotararii. Daca nu s-a pronuntat asupra cheltuielilor de judecata aveti posibilitatea de a declara dvs apel cu privire la acestea sau cerere completare dispozitiv, in functie de situatia concreta.
Multumesc rumos!
Buna ziua!
S-a primit Motivarea!
" admite exceptia nulitatii cererii de chemare in judecata"
""Constata nulitatea cererii de chemare in judecata"
""Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare.""
Nu se aminteste de cheltuielile de judecata, facute de parati., chiar daca au fost cerute in motivare, si au fost atasate si chitantele ;la dosar.
Daca vor face apel paratii, pentru a cere cheltuielile de judecata, trebuie sa plateasca taxa de timbru?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cererile de calculare suma finala penalităti in temeiul art. ... Viorel Stancut Viorel Stancut Cererile de calculare suma finala penalităti in temeiul art. 906 alin. 4 NCPC sunt sau nu sunt scutite de plata taxei judiciara de timbru conform art. 42 din ... (vezi toată discuția)
Executare silita / exceptie netimbrata karmagolden karmagolden buna ziua - in cazul in care ti-au respins o contestatie la executare fiindca s-a ridicat exceptia netimbrarii anticipate , adica inainte de prima infatisare, ... (vezi toată discuția)