avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori ...

Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori de cate ori duc minora la domiciliul ei, la sfarsitul programului de legaturi personale. Ma face prost, bolnav mental, nesimtit, de fata cu copilul. Motivele sunt diverse: ba am intarziat 10 minute, ba i se pare ca e bolnava, ba e nemultumita de mai stiu eu ce in legatura cu mine. De 3 ani. Ce pot face? Martori nu am.

Va multumesc,
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
alina.cr7, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 10:57, 3 Octombrie 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai, luati pe cineva cu dvs cand duceti copilul. Ori va înceta de rusine, ori veti avea martor.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Barbat sunt, problema e ca fii-mea sufera: are accese de furie, ticuri nervoase, este speriata de ea. Martori ii pot avea doar pe parintii mei, dar si lor le vorbeste la fel de urat.
Mesajele le ignor, problema o reprezinta aceste evenimente fata in fata. Eu nu dau 2 bani pe ele, dar problema este ca asista copilul si o afecteaza. O plangere la politie ar ajuta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


alina.cr7 a scris:

O plangere la politie ar ajuta?

Cel mai bine ar ajuta un proces in instanta.Consultati un avocat.Nu este de glumit cu psihicul unui copil.Poate ramane cu sechele,poate avea nevoie de un psiholog.Fosta sotie ar trebui sa stie acest lucru.Vorbiti cu ea,poate daca ii spuneti ca o actionati in instanta,se sperie si inceteaza cu acest comportament.
Nu este speriata de instanta, abia am terminat un proces de marire a programului, dupa un an si jumatate. De impactul asupra copilului nici atat, crede ca eu sunt singurul vinovat de toate, imi scrie de una singura ca afectez iremediabil copilul din cauza incompetentei mele, se leaga de tot felul de raceli ca sa isi justifice nemultumirile etc.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
alina.cr7, utilizator
monitorizarea programului de legaturi personale de catre DGASPC. Vorbiti cu el, explicati problema si faceti cerere in scris sa monitorizeze programul si sa va consilieze pe dumneavoastra ca si parinti. De fata cu Protectia Copilului ma indoiesc ca va mai face scandal. apoi se va obisnui sa stea linistita.
Daca insa tot continua, cereti Raportul protectiei si apoi instanta prin care sa modificati programul de legaturi personale, respectiv sa luati fata de la scoala/gradinita si sa o predati lunea la scoala/gradinita, sa nu mai aveti deloc contact cu fosta sotie pentru binele copilului.

Alte discuții în legătură

Raport monitorizare dgaspc defavorabil CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere despre cum se poate actiona legal in urmatoarea situatie: Am cerut monitorizarea programului meu de vizita a ... (vezi toată discuția)
Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)
Defăimare continuă din partea fostului soț: cum îl pot face să înceteze? Emma_amb Emma_amb Buna ziua, am o fetita de 8 ani pe care o cresc 99% singura, tatal nefiind implicat deloc in primii ani de viata ai copilului, nici cu educatie, nici pe plan ... (vezi toată discuția)