avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune împotriva unei persoane fără calitate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă ?

Lipsa calităţii procesuale pasive a pârâtului

Acesta este hotararea jud. ;Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului M.M. invocată de acesta prin întâmpinare. Respinge contestaţia la executare formulată de contestatorul D.D, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. . . .

Acum intreb ; acest MM este pers. care o semnat executarea impotriva mea , el fiind un reprezentant SEf de birou ANAF(pentru o suma care in fond acum 2 ani a fost platita prin ordin de banca , dupa care am trimis copia acelei plati catre ANAF, iar acest MM (tot aproape acum 2 ani) mi-a trimis raspuns scris prin posta cum ca ”am primit acel ordin de plata cu suma achitata . . .pentru care a si multumit Insa acum o luna si ceva in urma ma pomenesc cu o somatie de dosar de executare pentru acea.si suma de bani cu care am fost notificat acum doi ani . Am facut contestatie, la care azi am primit raspunsul judecatoriei mai sus mentionat . In concluzie unde am gresit ???
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: bunicumiki , utilizator 19:12, 16 Noiembrie 2022
Buna seara,
Trebuia sa chemati in judecata, ca parat, institutia, adica ANAF-ul, nu persoana fizica (el este un simplu angajat acolo).
Ziua buna , asta inseamna ca nu are rost sa mai fac ”apel” la aceasta speta si trebuie sa deschid alta contestatie . . .catre NAF. . . . .am inteles bine?
Nu aveți nici o sansa in apel soluția instantei de fond este corecta .Din pacate acestea sunt riscurile neapelarii la un avocat macar pt o consultație sau pt redactarea contestatiei...
Ziua buna , am inteles si am si spus ca nu are rost sa fac apel . Dar o iau de la capat . . .contestatie impotriva lui ANAF, ca si pârât, . . . Multumesc pentru lamurire .
Problema este dacă mai sunteți în termen.pt a formula contestația la executare...

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o parere. are rost sa fac apel? ignat_adi ignat_adi Am primit urmatoarea solutie: \"Respinge excepţia netimbrării, excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva? decarrera_ro decarrera_ro Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva in cazul contestatiei la executare? Contestatia este facuta de catre debitor impotriva tuturor actelor ... (vezi toată discuția)
contestatie la executare sau actiune de drept comun ?... preda1 preda1 Calificarea contestatie la executare sau actiune de drept comun , Buna ziua , Este vorba de un dosar de executare silita si are urmatoarele dificultati : ... (vezi toată discuția)