avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata aferenta constructiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata aferenta constructiei

Imobilul a fost cumparat prin contract de vanzare-cumparare de catre X de la vanzatoarea Y, in anul 1983. Conform contractului, suprafata aferenta constructiilor de 250mp a fost trecuta in proprietatea statului, conf. art. 30 alineat 2 din Legea 58/1974.
Inainte de vanzare, imobilul in cauza a fost a numitului A, bunicul vanzatoarei, iar dupa moartea acestuia, dreptul de proprietate a fost mostenit de catre fiul numitului, adica B. Dupa moartea tatalui vanzatoarei, numita a mostenit dreptul de proprietate, conf. certificatului de mostenitor.

P. S Curtea + terenul aferent constructiei este de 780 mp, masurati in 2019.

Dupa cercetarile efectuate in cadrul primariei, s-a constatat urmatoarele:
-cumparatorul este inscris in registrul agricol, atat cu pamantul, cat si cu constructia, la fel si in cel fiscal, dar NU este inscris in registrul cadastral.
-cel ce este inscris in registrul cadastral, este numitul A (bunicul vanzatoarei.)
-suprafata aferenta constructiilor a fost trecuta in anul 2002, vanzatoarea Y a trecut-o in titlul ei de proprietate, emis tot in acelasi an. Aceasta nu a sesizat sa se scada acea suprafata de 780mp, in urma vanzarii din 1983

Intrebare este : cum trebuie de procedat pentru a intra in posesia terenului aferent constructiei.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2022
adrian.postolache, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe casa Gommer Gommer Buna ziua! Tata are o casa la tara, la care anul trecut impozitul a fost de 70 de lei,in 2009 120 de lei, iar pentru anul 2011 are 270 de lei de platit. La ... (vezi toată discuția)
Doresc legalizare unei tranzactie - teren cumparat cu o chitanta de mana. botea_daniel botea_daniel Buna ziua, Am urmatoarea problema de rezolvat: In anul 2002 – bunica mea cumpara un teren care se invecineaza pe latime cu proprietatea ei, de la ... (vezi toată discuția)