avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ...

Bună ziua,
În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu creditul și cu apartamentul și sa ii dau o sulta egala cu jumătate din valoarea achitată, dar fosta soție nu este deacord, ea vrea sa vindem apartamentul pentru ca ia crescut valoarea, sa achitam creditul și restul banilor sa ii împărțim. Pe mine nu ma avantajează varianta pe care o vrea ea. Nu am ajuns la un acord cu ea și spune ca o sa deschidă proces de partaj. Asi dorii sa știu care este varianta corecta dacă o sa ajungem în instanță. Ea mai are un credit prima casa doar pe numele ei, credit accesat înainte de căsătorie, ratele le-am achitat împreună de cand suntem căsătoriți, dar și cu doi ani înainte de căsătorie, eu am chitanțe cu banii depuși de mi e în contul ei. Vreau sa știu și dacă am dreptul la banii de la locuinta ei. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:13, 12 Februarie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In instanta se vor partaja bunurile comune, in principiu respectandu-se procentajul 50-50, cu exceptia situatiei in care unul dintre soti face dovada faptului ca a contribuit mai mult la achizitionarea bunurilor.

Regula la partaj este atribuirea in natura, sotul care solicita acest lucru, poate primi in proprietate bunul cu obligatia de a achita sulta aferenta.

In privinta ratelor achitate, acestea vor fi avute in vedere la procentajul care se va stabili ca se cuvine fiecarui sot din patrimoniul sotilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă dvs. dovediţi posibilitatea de a achita o sultă şi vă exprimaţi şi intenţia de a achita această sultă aveţi şanse ridicate să obţineţi bunul în întregime.
Eu sunt deacord sa ii plătesc o sulta egala cu jumătate din suma achitată împreună din care sa scad jumătate din suma achitată împreună la locuinta achiziționată de ea înainte de căsătorie, da ea nu este deacord cu varianta asta. Ea nu vrea sa îmi dea nimic de la locuinta ei și de la apartamentul care l-am cumpărat împreună vrea sa vindem apartamentul sa achitam creditul și sa împărțim banii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
bunul se va evalua in cadrul partajului, nu conteaza cat ati dat pe el.
Vreau sa știu și dacă am dreptul la banii de la locuinta ei. Va mulțumesc.

aveti un drept de creanta , adica ii puteti pretinde niste bani
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Dacă eu vreau sa rămân cu apartamentul trebuie sa ii dau jumătate din valoarea apartamentului la ora actuala, din care se scade cât mai avem de dat la banca și eu sa rămân în continuare cu creditul?

Alte discuții în legătură

Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)