avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Întrebări despre suprapunere CCC, concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Întrebări despre suprapunere CCC, concediu de maternitate, luna (lunile) tatălui

Bună ziua,
Am mai multe întrebări legate de suprapunere CCC, concediu medical de maternitate și luna (lunile) tatălui de CCC.
Soția a fost în concediu de maternitate între 01.07.2021 - 30.10.2021, nașterea primului copil a fost pe 25.08.2021.
Soția este în CCC din 01.11.2021 - prezent.
Acum este însărcinată cu al doilea copil, a doua naștere fiind estimată pe 10.04.2023.
Întreb că nu știu cum se procedează în viitorul apropiat:
1. Mai beneficiază de concediu medical de maternitate fiind în CCC? Se suspendă CCC? Venitul este mai mare în CM decât CCC.
2. Tatăl mai trebuie să ceară CCC pentru o lună (sau 2, înțeleg că există o OUG care prelungește CCC tatălui la 2 luni)?
3. Soția pierde luni din CCC prin suprapunere ori beneficiază de toată perioada legală 2 + 2 ani minus lunile tatălui?
Mulțumim.

Alte discuții în legătură

Daca pot obtine indemnizatia pt copil ca somer danaiuby danaiuby nu stiu cum sa incep e cam greu cazul:sunt in somaj din 31.10.2009 pana in 31.07.2010 adica 9 luni. sunt insarcinata in 2 luni si ar trebui sa nasc c-am prin ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Cristian100 Cristian100 Buna ziua, ma adresez dumneavoastra deoarece am nevoie de o lamurire. sotia mea este angajata in cadrul unei societati comerciale si in viitorul apropiat ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil tata janina_rosca janina_rosca Buna ziua! Dupa efectuarea celor 42 de zile de CM medical sarcina si lauzie de la nastere, mama poate beneficia de restul zilelor ramase de CM de sarcina si ... (vezi toată discuția)