avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie de la un grup facebook.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie de la un grup facebook.

Buna ziua, am 49 ani am patit o chestiune foarte rea. Pe un forum am cunoscut un baiat care se prezinta din Ucraina cu o propunere de afacere. Am discutat mai multe. Scria si vorbea perfect limba romana. Acum 2 ani a lucrat in constructii in Franta cu echipe romanesti. Pe scurt a zis sa fac rost de card bancar libra ca el cu un coleg fac schimb valutar pe rubla rusa si pe moneda ucrainiana, trimit bani in cardul meu si noi impartim banii. 6% mie si restul lor in crypto usdt din Binance. Au facut 3 tranzactii pe card 50 usd, 100 usd si 1000 usd. Pe tranzactii aparea refund de la ceva in engleza. Eu nu mi-am dat seama si am facut ca ei. Am oprit 6% in Revolut si lor le-am trimis 94% din Binance usdt. Seara la ora 17 m-a sunat un tip de la banca ca pe cardul meu s-au facut 3 tranzactii ilegale ca sunt bun de plata. Le-am explicat corect situatia. Au cerut ca pana luni 12 dec sa depun suma de 1150 usd echivalent lei in contul de libra bank, altfel anunta DICOT, politia etc.Ce parere aveti ? Cei care au inselat sa fie urmariti. Eu sunt de buna credinta returnez ce am oprit poate mai mult. Dar sa isi asume si banca si magazinul inselat anumite sume. Eu am fost de buna credinta. Asemanator daca intr o casa ar veni niste bani de la hoti tu sa nu stii si sa ii tii 1 zi si sa dai banii 94% a doua zi te poate trage politia la raspundere?? Doar intreb si scuzati deranjul. Chiar nu stiu ce sa fac si orice sfat este binevenit.
Cel mai recent răspuns: Dandree , utilizator 11:46, 31 Ianuarie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie îmi miroasă a teapa și telefonul primit de la banca,probabil.un complice vrea sa va mai ușureze de bani.V a lăsat un nume,puteți verifica veridicitatea apelului ?Nu depuneți nici o suma de bani pana nu
aveti o garanție ca ați vorbit cu un angajat sl băncii Ce înseamnă cei 1000 de Euro pe care i solicita repararea unui prejudiciu suferit de banca,?Daca nu aveți nimic de ascuns va prezentati la politie șideclarati situația...
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1) Nu e teapa apelul de la ora 17, banca lucreaza pana la 17;30 2) Pe mobile banking apare 0 lei si pe contul de 23 lei care au ramas pe cont. E clar ca e ceva necurat. O sa caut un avocat inante sa discut cu banca.
Domnul care m-a sunat vineri la 17 era de la banca, depart colectare debite. Mi-a pus in vedere sa achit tot debitul azi, luni. Eu am comunicat ca ma consult cu avocatul. Dar avocatul nu mi-a raspuns in seara asta cum a promis. Cred ca merg maine la politia economica sa fac plangere la strainii care m-au inselat. Banca romaneasca cu card de debit si magazinul inselat vor sa scape fara nici o paguba si eu sa platesc tot parca nu e normal. Sunt parte inselata. Multi m-au sfatuit sa merg la Politie. Banca nu are si o asigurare pe evenimente neplacute ? De ce sa platesc eu amarat toata paguba de 1150 USD ? Ce parere aveti va rog orice sfat poate fi binevenit. Nu am nimic de ascuns. Banca cere banii de la mine ei se spala pe maini si apoi eu poate ma mai cheama si politia. Angajatul bancii mi-a pus in vedere ca am incalcat cel putin 3 legi. Nu a specificat. M-a luat apoi ca el vede ca sunt om de buna credinta, sa achit prejudiciu si apoi ei cred ca situatia se rezolva altfel anunta DICOT. Eu zic ca oricum trebuie anuntati, eu sunt parte vatamata > inselata de infractori. De ce din cei 3 pagubiti Magazin, Banca si eu sa fiu eu acarul Paun ? . Poate asa va fi dar daca nu lupt ma vor umili si mai mult.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
ion_cristian73, utilizator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Este pe netflix un documentar fix cu aceasta teapa, dar la nivel inalt: directori financiari, seici. A facut ala 160milioane euro din inselatorii si a scapat
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer sunt consternat. Cum puteti fi atat de credul la 49 ani sa initiati o plata online numai pe baza unei promisiuni si cu visul imbogatirii fara munca. Conform principiului cererii si ofertei daca nu ar fi persoane ca dvs. acesti indivizi ar disparea. Este sigur o teapa de care sunt multe pe net. Pentru rezolvarea situatiei mergeti la agentia bancii pentru discutie face to face si gasirea metodei de rezolvare. Pe viitor cred ca va trebui sa evitati tranzactiile online aducatoare de necazuri si sa folositi numai numerar. A incercat si cu mine unul pe olx si nu a tinut fiindca l-am facut sa butoneze degeaba. Credulitatea se plateste.

Alte discuții în legătură

Frauda bancara in data de 13.03fost victima unei fraude bancara ... pallani13 pallani13 Buna ziua. In data de 13.03.23 Am fost victima unei fraude bancara de tip phishing. Am primit un e-mail in care mi s-a comunicat ca cardul este blocat ... (vezi toată discuția)
Vă rog sa mă ajutați. am investit 950 lei la bt invest transilvania ... Ionescu Shana Ionescu Shana Vă rog samă ajutați. Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania de pe Facebook. (Sunt mai multe anunțuri, chiar Simona Halep garantează ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara razvancrg razvancrg Buna ziua, Am fost vitima unei fraude bancare pe data de 25.07.2015, din contul meu s-au facut 5 tranzactii online catre UK, in valoare totala de 4700 lei, ... (vezi toată discuția)