avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua sunt bugetar lucrez cu norma întreaga la o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua sunt bugetar lucrez cu norma întreaga la o instituție ...

Buna ziua sunt bugetar lucrez cu norma întreaga la o instituție de teatru opera și opereta .Am avut categoria și treapta -2/5-ca nivel de salarizare in urma examenului susținut pentru categoria și și traepata -1/5 mi sa acordat categoria 1/5 dar nu și salariul prevazut in grila de salarizare motivând faptul ca doua persoane cu aceeași categorie si aceeasi funcție nu poate avea salariul diferit Menționez faptul ca colegul meu având deja cât.-1/5 cu aceeasi funcție la angajarea lui a avut un alt statut de salarizare având deja un salariu prevazut prin lege mult mai mic ca al meu eu fiind angajat in urma lui dar cu cât-2/5 acum in urma examenului susținut pentru categori mi sa acordat categoria dar salariul raminind același .Am întrebat la personal învățămint (crezând ca este o greșeală) cum este posibil așa ceva si mi sa răspuns ca 2 persoane având aceeasi funcție si gradație nu poate avea salariul diferit ,pina aici e clar dar totuși de ce la angajarea mea cu o categorie mai mică decât a lui aveam deja un salariu mai mare conformi grilei de salarizare si acum cind mi sa acordat o alta treapta de salarizare nu se respecta grila de salarizare…. Am depus si o sesizare cu același motiv drept care mi sa răspuns ca așa prevede legea conform, articolului. 7. din Lege-Cadru nr. 28 din 28 Iunie 2017 după care zice ca in întelesul prezentei legi ,termenii și expresiile de mai jos au următoarele Semnificații. g) funcția similară reprezintă o funcție de același fel din cadrul aceleași instituții sau autorități ( de parca eu as fi căpcăun și nu înțeleg )care implica aceleași condiții de studii grad/treapta profesională , gradație , vechime in funcție sau vechime in specialitate , după , caz , și condiții de munca .Drept urmare au fost aplicate dispozițiile ART.38 alin , (8) din Legea sus menționata , și anume,in situația in care in urma promovării in funcție , grad sau treapta profesională ori a avansării in gradație , potrivit legii , rezulta un salariu mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării in gradație , se prestează salariul de baza avut anterior promovării sau avansării in gradație. Pai de ce ? Cu ce sunt eu de vina ca colegul meu la angajare a avut o grila de salarizare in anii aceia și mie nu mi se aplica corect încadrarea la grila de salarizare dat fiind faptul ca la angajarea mea am avut o alta lrce cu privirea grilei de salarizare .Este corect așa ceva . In cazul acesa trebuie sa aștept demisia colegului meu ca sa pot fi încadrat in grila corespunzătoare salarizării. Va mulțumesc pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Reducere venituri salariale? sunt cadru didactic și în 1.09.2017 ... elenaalbean elenaalbean Reducere venituri salariale? Sunt cadru didactic și în 1.09.2017 am revenit la catedra de profesor după 2 ani în care am fost detașata pe funcția de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa keti keti Referent grad profesional principal,treapta 1, nivel studii medii , gradatia 2, salariul fiind de 741 dupa promovare inspector grad profesional asistent ... (vezi toată discuția)