avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Branșare neautorizată la rețeaua electrică a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului

Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei scări) este înregistrat de un singur contor care se află la mine în apartament. În medie, contorul înregistrează un consum de 24 kwh pe lună. În ultimele două luni, în schimb, a înregistrat un consum de aproximativ 350 kwh pe lună. Fie contorul este stricat, fie unul dintre apartamente s-a branșat la rețeaua blocului și pune consumul unei aeroterme sau al unui calorifer electric pe seama asociației de locatari. Am trimis o sesizare către ENEL și așteptăm verificarea de către un tehnician ENEL. Dacă se dovedește că nu e nimic defect la contor, aș dori să știu ce poate face asociația de proprietari în cazul în care ENEL nu identifică apartamentul unde se consumă o asemenea cantitate de energie electrică. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2022
Oana-Dana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Oana-Dana , utilizator 13:53, 19 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se adeveresc acele "daca" pe care le invocati, adica contorul este in regula si nu consuma nimeni ilegal, asociatia trebuie sa plateasca factura si sa imparta cheltuielile pe apartamente.
Cand ati sesizat ENEL trebuia sa cereti si contorizare separata pe fiecare scara si mutare contoar pe casa scarilor plus asigurarea acestor noi contoare prin incuiere.
Numai furnizorul de energie electrica se poate pronunta,dupa verificari daca ,contorul functioneaza in limitele tehnice legale sau daca exista consumator instalat neautorizat
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta si nici baza tehnica necesara sa verifice infrastructura electrica a condominiului
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca acesta este raspunsul asteptat. Intrebarea era alta:
" Dacă se dovedește că nu e nimic defect la contor, aș dori să știu ce poate face asociația de proprietari în cazul în care ENEL nu identifică apartamentul unde se consumă o asemenea cantitate de energie electrică"
E clar furt
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2023
Mariuss2014, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am scris deja in mesajul meu din 30.12.2022 - se plateste factura.

Alte discuții în legătură

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)