avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana handicap grav - asistență notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana handicap grav - asistență notariala

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: matusa mea (sora geamana tata) , varsta 75 ani, incadrata cu grad de handicap grav, nedeplasabila si aflata intr-un centru rezidential pentru persoane varstnice, are nevoie de asistenta notariala pt a semna procura prin care il imputerniceste pe tatal meu pt conturile ei bancare, inclusiv cel de pensie si in relatia cu Casa de Pensii. Va cer sfatul pentru ca acest lucru trebuie facut anual, max la 18 luni, deoarece Casa de Pensii nu recunoaste nici o procura pe termen mai mare de 18 luni si ii sisteaza plata pensiei (s-a intamplat deja de 2 ori pana acum). Problema mea mare e ca fiind nedeplasabila, nu pot ajunge cu ea la notar in Bucuresti. In ultimii ani, abia am reusit sa o punem in masina, iar la notar in Bucuresti, nici macar nu a vrut sa coboare sa o vada. A trebuit sa o caram pe scari in brate 2 persoane. E ceva ingrozitor si inuman! Deasemeni, am incercat sa gasesc notar sa vina, contra cost normal!, dar toti m-au refuzat. Exista cadru legal sa impun cuiva deplasarea pana acolo?
multumesc mult pentru ca ati avut rabdarea de a citi acest text
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:22, 19 Ianuarie 2023
Exista cadru legal sa impun cuiva deplasarea pana acolo?


Nu.
Exista posibilitatea de incheiat procura solicitand biroului notarial sa delege persoana sa se deplaseze la centrul rezidential,urmand ca formalitatile sa fie finalizate la biroul notarial
Nu exista obligatia notarului sa se deplaseze la domiciliul/locatia persoanei care solicita servicii notariale dar pentru cazuri speciale,notarii delega reprezentant al biroului
Exista posibilitatea de incheiat procura solicitand biroului notarial sa delege persoana sa se deplaseze la centrul rezidential,urmand ca formalitatile sa fie finalizate la biroul notarial


Nu exista asa ceva. Persoana care da procura trebuie sa fie prezenta in fata notarului
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
fie cautati un notar din apropierea centrului, poate se deplaseaza, fie vb la mai multe cabinete unde sa gasiti un notar ca sa iasa afara la masina si va chinuiti sa o transportati pana in apropierea cabinetului.
fie vb cu un avocat sa vina la azil, sa semneze un contract de reprezentare, pt a cere numirea tatalui dvs ca si curator si atunci, nu mai trebuie vreo procura vreodata.
Persoana este constienta si are discernamant. Singura problema e lipsa mobilitatii!

Alte discuții în legătură

Unde pot găsi un notar public care se deplasează la domiciliu ... CBM CBM Unde pot găsi un notar plublic care se deplasează la domiciliu ? (vezi toată discuția)
Cum pot vinde masina care e proprietatea tatalui? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Tatal meu are o masina veche,pe care vrea sa o vanda,dar este grav bolnav( netransportabil).Cum sa procedez ? Se poate vinde cu o procura ? (vezi toată discuția)
Dreptul civil maria_3 maria_3 am un frate in firsta de,44 ani este,invalid gradul 1 (nedeplasabil)peste 30 de zile i se espira,buletinul de identitate.Datorita problemelor grave de sanatate ... (vezi toată discuția)