avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revin cu o alta intrebare , in cazul incheierii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revin cu o alta intrebare , in cazul incheierii contractului ...

Revin cu o alta intrebare , in cazul incheierii contractului de munca cu firma unde activez actual , ce documente trebuie sa primesc , in urma demisiei ce am inaintat o ?
Va multumesc frumos pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ioana.vezeanu , utilizator 10:39, 20 Ianuarie 2023
Buna ziua!
Trebuie sa primiti urmatoarele documente:
-o copie a cererii de demisie cu numar + data de inregistrare
-decizie de incetare
-extras revisal(raport per salariat)
-adeverinta de vechime
-adeverinta de stagiu cu veniturile brute pentru ultimele 6 luni
-nota de lichidare (nu este obligatoriu sa fie eliberata, dar o puteti solicita, poate va este utila la urmatorul loc de munca)
Numai bine!
Raportul per salariat nu are nicio valoare juridica.
Ceea ce vreti sa spuneti este ca la incetarea contractului salariatul nu trebuie sa primeasca raport per salariat pentru ca nu are valoare juridica?
Pentru ce sa-l primească dacă nu produce efecte juridice?

Legea nu îl obliga pe angajator sa elibereze asa ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu consider ca este o obligatie avand in vedere HG/905/2017 art.7 alin.5 "La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru."

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime avocatnetforumuser avocatnetforumuser Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele neclaritati. Angajatorul mai este obligat sa ofere adeverinta de vechime si extras Revisal daca ai ... (vezi toată discuția)
Adeverință de vechime,raport per salariat. FlorinChe FlorinChe Bună ziua! Am lucrat la o firmă care este în insolvență și in urmă cu fix o lună,firma mi-a dat o cerere de demisie pe care am și semnat-o motivul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! adeverință de vechime trebuie eliberata obligatoriu ... Georgiana_georgi Georgiana_georgi Bună ziua! Adeverință de vechime trebuie eliberata obligatoriu la plecarea de la un loc de munca? Caz concret: o persoana a plecat de la un loc de munca și ... (vezi toată discuția)